Bölgenin en büyük pazarı olan Nazilli Perşembe Pazarı’nda tezgahları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meşhur ettiği Ejder Meyvesi süsledi. Tezgahlarda rengi, ilginç görüntüsü ve sağlığa faydaları ile ilgi odağı olan Ejder Meyvesi, en ilginç ürün olmaya devam etti. Dış görüşü ile pancarı anımsatan meyvenin en dikkat çeken faydaları kalp, damar hastalıklarına ve yüksek tansiyona iyi gelmesi. Ekşimsi tadıyla kiviyi andıran meyvenin tane fiyatı ise 10 lira.

“ERDOĞAN, TANINMASINI SAĞLADI


Ejder meyvesinin tam bir şifa kaynağı olduğunu dile getiren Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız, “İçerisindeki yüksek C vitamini ile herkes tarafından beğeni ile tüketiliyor. Mayhoş bir tadı var. İlk olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu meyvenin tanınmasını sağladı. O gündeme getirdikten sonra satışlar patladı. İçi beyaz ve kırmızı olarak iki çeşidi var. Meyve fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklı satışlarda bir düşme yaşanıyor” dedi.

BİRÇOK FAYDASI VAR


Tropikal bir meyve olan Ejder Meyvesinin faydaları ise saymakla bitmiyor. Meyvenin sağladığı yararların pek çoğu lif ve antioksidan içeriğinden kaynaklanıyor. İçeriğindeki C vitamini ve karotenoidler sayesinde beyaz kan hücrelerini hasardan koruyarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor. Demir içeren nadir meyvelerden biri olan ejder meyvesi aynı zamanda doğal bir magnezyum kaynağı olarak biliniyor.