Belediyeye ait Yaylalı Mahallesi 292 ada 1 ve 2 parsellerde bulunan yaklaşık 8 dönüm arazi üzerine 2010 yılında yap-işlet-devret usulüyle kazandırılan akaryakıt istasyonunu işleten özel işletmecinin 10 yıllık sözleşme süresi 31 Aralık 2020'de doldu. 700 bin liraya mal ettiği istasyon için belediyeye de 10 yıl önce 3 bin 600 lira kira ödeyen işletmeci, son olarak 4 bin 500 lira kira bedeliyle istasyonu çalıştırıyordu. İstasyonu bugünlere kadar getiren özel işletmenin sözleşme süresi 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle biterken istasyonun ihaleye çıkarılacağı şeklinde duyurular ilan panolarına asılmıştı.

AÇILIŞI YAPILACAK

21 Aralık 2020 tarihinde ihale ilanı panolara asılan ve 31 Aralık’ta gerçekleşmezse 7 Ocak’ta ihale olacağı şeklinde dönemin belediye başkanı Zeki İnal’ın imzasıyla halka ilan ettiği akaryakıt istasyonu ihalesi iptal edildi. İhalenin o dönemde istasyonu KARBEL’in işletmesine Meclis üyelerinin karşı çıkması nedeniyle alındığı öğrenilmişti. Ardından Karacasu Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısına ek gündem maddesi olarak getirilen, belediye bünyesinde bütçe içi işletme kurulması ve akaryakıt, park, cafe gibi belediyeye ait alanların belediye tarafından işletilmesi ve teminat mektubu hususunun görüşülmesi ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilmiş ve istasyonu belediyenin çalıştırmasına karar verilmişti. 10 aydan bu yana hizmet vermeyen istasyon gerekli çalışmaların yapılmasının ardından faaliyete geçti. Akaryakıt istasyonu hizmet vermeye başlarken resmi açılışının önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

İNAL’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Öte yandan istasyonun açılışı ile ilgili eski Belediye Başkanı Zeki İnal’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. İstasyondan akaryakıt aldığı görüntüleri paylaşan İnal, “Belediye bünyesine kazandırmak için uğraş sarf ettiğim ve nihayet başardığım belediyeye ait benzin istasyonu faaliyete geçmiştir. Hayırlı, uğurlu olsun. Sıradaki hazır projelerin de bittiğini görmek memnuniyet verecektir” notunu düştü. Çok sayıda vatandaş "Hayırlı olsun Başkanım" diyerek İnal’ı tebrik ederken bir vatandaşın “Zaten belediyeye ait bir yerdi. 10 aydır kapalı kalmasına sebep oldun bir reklam yapıyorsun” şeklinde yaptığı yorum dikkat çekti.