Nazilli’nin dağlarından gelen Alıç meyvesi, pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Alıç, eski zamanlardan beri tüketilen ve bazı dertlere deva olarak kullanılan bir meyve. Alıç’ın yaprağı, meyvesi hem de meyvesi ile yapılan bazı besinler şifa deposu olarak biliniyor.

‘ÇOK GÜÇLÜ BİR MEYVE’

Nazilli’nin ikinci büyük halk pazarı olan Salı Pazarı’nda pazarcı esnafı Ruşen Korkmaz, alıç meyvesinin tam bir şifa deposu olduğunu ifade etti. Korkmaz, “Alıç, yaban dağ bitkilerindendir. Eylül aylarında pazar tezgahlarına dağlardan, yaylalardan gelip tezgahlarda yer almaya başlar. Kışın da kurularını aktarcılarda bulabilirisiniz. Oldukça şifalı bir meyvedir. Özellikle bağırsak, mide, kalp ve bağışıklığa iyi gelir. Alıç aynı zamanda antioksidanlar açısından da çok güçlü bir kaynaktır. Eylül ayında başlar Ekim’de sona erer. Kilosu 10 ile 15 lira arsında değişiyor. Sirkesi marmelatı, reçeli yaygın şekilde her şeyde kullanılıyor” dedi.