Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'Dünyanın En Eski Mutfağı' sloganıyla, UNESCO'ya aday müziği ve 12 bin yıllık tarihiyle Şanlıurfa'nın gastronomisini, müziğini, kültürel zenginliklerini ve kente özgü değerlerini tanıtmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından Didim'de etkinlik gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Didim Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Ahmet Özcan'ın konuğu olarak Didim'e gelen Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Halil Peltek, Şanlıurfa ilçe belediye başkanları, Şanlıurfalılar Federasyon Başkanı Ferit Mızraklı ile çok sayıda davetli katıldı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ


Misafirleri kapıda karşılayan Didim Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Ahmet Özcan, konuklarına ikram ettiği yemeğin ardından yaptığı konuşmada, “Derneklerimiz sayesinde memleketimiz olan Şanlıurfa'nın medeniyetini, kültürünü yaşadığımız şehirlerde yaşatmaya, unutturmamaya çalışıyoruz. Bizleri ziyaretiniz ziyadesiyle mutlu etti.” ifadelerine yer verdi. Ziyaret, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve konuklara Didim Şanlıurfalılar Derneği'nin hediye takdimi ile son buldu.