Türkiye’nin, dünyanın en kapsamlı, kapasitesi en yüksek yurtlarına sahip ülkesi olduğunu belirten Özmen, “Belli bir amaçla, kötü algıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar çok iyi bilsinler ki her bir öğrencimiz, her bir gencimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olmasının bilinciyle, devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi merkez kampüsü içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 2 bin 392 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun hizmete açılmasıyla ilgili açıklamada bulanan Özmen, yurdun öğrencilere ve velilerine hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulundu. Yeni açılan yurdun öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına karşılayacak nitelikte yapıldığını dile getiren Özmen, “Yurdumuz 2 bin 392 kişilik olup içerisinde spor ve sosyal tesisleri ile öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yaşamlarını destekleyici hizmetler bulunuyor. Sergi alanı, konferans salonu bulunan yurtta ayrıca çalışma atölyesi salonları, mescit, berber, terzi, market olanakları ile öğrencilerimizin yaşamsal ihtiyaçları karşılanacak ve öğrencilerimiz sağlıklı, güvenli ve konforlu ortamlarda çok uygun şartlarda barınma imkânı bulacak” diye konuştu.

ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNUN TEMELİ ATILDI


Efeler ilçesinde 1500-2000 bin kişilik erkek öğrenci yurdunun da temelinin atıldığını ifade eden Özmen, şunları söyledi: “Bilindiği üzere Efeler ilçemizde 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 760 kişilik olan erkek öğrenci yurdu 2021 yılında 524 yatak kapasitesi artışı ile 1284 kişiye ulaşmıştır. Ayrıca üniversite kampüs yerleşkesinde 1500-2000 kişilik erkek yurdunun da temeli atılmıştır. Efeler ilçemizde 2021 yılı kız öğrenci yurt kapasitesi de Üniversite yerleşkesinde bulunan Güzelhisar Yurt Müdürlüğü’ne bağlı 2392 kapasiteli D Bloğun hizmete girmesiyle birlikte 4 bin 398 olmuştur.”

ÖĞRENCİLER DEVLETİMİZİN GÜVENCESİ ALTINDA


Yurtlar üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt veren Özmen, “ Üniversite öğrencilerimizin günümüz gereklerine uygun, konforlu ortamlarda, güven ve huzur içerisinde barınmasını sağlıyor, yurtlarımızda öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri için gerekli olan her türlü imkânı sunuyoruz. Bu amaçla dünyanın en kapsamlı, kapasitesi en yüksek yurtlarına sahibiz. Belli bir amaçla, kötü algıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar çok iyi bilsinler ki her bir öğrencimiz, her bir gencimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olmasının bilinciyle, devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz” ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ


Özmen, “Bu vesileyle öğrenci kardeşlerimize yeni eğitim ve öğretim yılında zihin açıklığı ve başarılar diliyor, bugün itibari ile hizmete girecek olan, temizlik, konfor, çalışma imkânları, güvenlik bakımından her alanda yüksek standartlara sahip 2 bin 392 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdumuzun gençlerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Milletvekillerimize ve destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek yapılan yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.