Aydın İli Fidan ve Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Taner Benedik; Yönetim Kurulu Üyeleri Sefa Dolaşır ve Muzaffer Aykın ile birlikte il genelinde süs bitkileri üzerine faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile toplantıda bir araya geldi. Aydın-İzmir Karayolu üzerindeki bir mekanda toplanan Başkan Benedik ve yönetimi ile firma temsilcileri, kooperatif çatısı altında hayata geçirmeyi düşündükleri fikirler üzerine istişarelerde bulundu. Toplantıda birbirlerini tanıma fırsatı bulan firma temsilcileri, kendi aralarında ticaret yapmak için de görüşmelere başladı.

“ÜRETİMİ AYDIN'IN TOPRAKLARINDA, AYDIN'IN ÇOCUKLARI YAPACAK”


Çalışma alanı Aydın il geneli olan Aydın İli Fidan ve Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde Başkan Taner Benedik, Aydın’ı bir üretim üssü haline getirmek istediklerini söyledi.
Kooperatif olarak amaçlarının fidan ve süt bitkileri üretip, ürettikleri malı Aydın’a, farklı illere ve yurt dışına satmak olduğunu belirten Benedik, Aydın’da üretim yaparak, il ekonomisine ve istihdamına katkı sunacaklarını dile getirdi.
İzmir Bayındır'da olan üretim modelini, Aydın'da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Benedik, "Yaptıkları üretimin karşılığı olarak Bayındır'dan Türkiye geneline ve yurtdışına 200 bin tır mal çıktığından bahsediliyor. Bu milyarlarca lira para demektir. Biz de Bayındır’da olan üretim modelini, Aydın’ımızda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İlimizin hem toprağı, hem iklimi, hem de suyu kıymetli ve üretime çok uygun. Farklı ilçelerimizde üretim yaparak, ihtiyaç olan malzemeleri buralardan tedarik edip, farklı illere satış yapmak istiyoruz. Pazarımız sadece Aydın merkez ve ilçeleri ile sınırlı değil. Gerekirse yurt dışına ihracat yapacağız. Bunu yapmak için bize üretim lazım. Fidan ve süs bitkileri, çok ciddi bir pazar. Her yıl Aydın’ımızdan il dışına çıkan yaklaşık 500 milyon lira olduğunu biliyoruz. Üretimi Aydın'ın topraklarında, Aydın'ın çocukları yapacak, para da Aydın'a kalacak. Böylelikle hem il ekonomimiz canlanacak, hem de istihdam oluşturacağız" dedi. Toplantıdan mutlu ayrılan firma yetkilileri, Başkan Benedik ve yönetimine teşekkür etti.