Şampiyonaya hazırlanmak için her gün 80 kilometre yol kat eden ve özel giderlerini karşılayacak maddi gücü olmayan Talayhan, kendisine sponsor arıyor. Talayhan, iyi bir hazırlık dönemi geçirmesi halinde şampiyonada Türkiye'ye altın madalya kazandıracağından emin. Söke ilçesinde yaşayan ve işitme engelli olarak dünyaya gelen evli ve bir çocuk annesi 27 yaşındaki Yadigar Talayhan, bir sohbet anında tanıştığı Aydın Judo Kulübü Başkanı Mustan Şimşek'ten kendilerini çalıştırmasını istedi. Sporu çok seven Talayhan, daha önce hiç judo sporu yapmamasına rağmen 4 aylık çalışma ile geçen yıl katıldığı Kilis'te düzenlenen Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası'nda fırtına gibi esti. Talayhan 78 kiloda kendisi gibi işitme ve duyma engelli sporcuları yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Talayhan elde ettiği bu başarı ile 27-31 Ekim'de Fransa'da düzenlenecek Dünya Judo Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Şampiyonadaki yol, kıyafet ve konaklama giderleri Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca karşılanacak milli sporcu, maddi imkansızlıklar nedeniyle şampiyonaya hazırlanırken güçlük yaşıyor.

“DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAĞIM”

Antrenman için her gün Söke ilçesinden İncirliova'daki spor salonuna dolmuşla gelen Talayhan, yol masraflarıyla birlikte özel beslenme, eşofman ve malzeme desteğinde bulunacak sponsor arıyor. Azmiyle parmak ısırtan milli sporcu Yadigar Talayhan, işaret diliyle duygularını anlattı. Sporu çok sevdiğini belirten Talayhan, Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandırmak istediğini söyledi.

MADALYA İLE DÖNECEĞİMDEN KUŞKUM YOK

Talayhan’ın müthiş azimli olduğunu belirten Mustan Şimşek ise, “Yadigar hem işitme hem de duyma engelli bir sporcu. Ancak müthiş gücü var. Onunla ilk tanıştığımızda judo tekniklerini bilmiyordu. 4 ayda judonun tekniklerini öğrenip, Kilis’te Türkiye şampiyonu oldu. Fransa’daki dünya şampiyonasına katılacak. Fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle çok zor şartlarda şampiyonaya hazırlanıyor. Eğer kendisine destek çıkan olursa, ülkemize madalya ile döneceğinden kuşkum yok” diye konuştu.