Aydın’ın Efeler ilçesinde Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü, adeta bir fabrika gibi üretim gerçekleştiriyor. Okulda birçok ürünün üretimini gerçekleştiren Gıda Teknolojisi Bölümü, 5 yıl önce Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı işbirliğiyle okul bahçesine 100 adet zeytin fidanı dikti. Zeytin fidanları, 5 yıl boyunca Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri ve okul çalışanları tarafından özenle yetiştirildi.

ZEYTİNLER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR


Bakım ve sulama işlemlerini tamamen kendi emekleriyle gerçekleştiren Gıda Teknolojisi bölümü, 5 yılın sonunda emeklerinin karşılığını almaya başladı. Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri, tamamen organik koşullarda yetiştirdikleri zeytinlerin hasadını bu yıl gerçekleştirdi. Toplanan zeytinleri, Alan Şefi Saadet Ekiz’in koordinatörlüğünde yağlık ve sofralık zeytin olarak okul laboratuvarında işleyen öğrenciler, böylelikle okul sıralarında iş hayatı tecrübesi edinme fırsatı yakalıyor. Okul Müdürü Funda Orhan’ın teşviği ve desteğiyle de Gıda Teknolojisi öğrencileri okul içerisinde ürettikleri ürünleri yine okul içerisinde değerlendiriyor. Okulda yetiştirilen zeytinler ise yoğun ilgi görüyor.

“BU PROJE BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ”


Okulda gerçekleştirdikleri çalışmalarla öğrencilere iş hayatı öncesi tecrübe kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Okul Müdürü Funda Orhan, “Meslek liseleri hayata atılmada birincil öneme sahip kurumlardır. Biz de bu projede bu önemi vurgulamayı amaçladık. Öğrencilerimiz başından sonuna kendi imkanlarıyla gerçekleştirdikleri bu projede daha iş hayatına atılmadan iş tecrübesi edinme fırsatı yakalıyorlar. Bu açıdan tamamen kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu proje bizim için oldukça gurur verici.” dedi. Alan Şefi Saadet Ekiz ise, “Kendi kendine yetebilen, sürdürülebilirlik odaklı bir projemiz daha başarıya ulaştı. Projeye olan ilgi umut verici. Hedefimiz diğer projelerimizde de benzer bir başarı yakalamak.” diye konuştu.