Germencik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, önümüzdeki yıl seçime gidecek. Yaklaşık 900 üyesi bulunan odada, 2003 yılından beridir başkanlık görevini yürüten Ayhan Oğuz, seçimde yeniden aday olmayacağını açıkladı. 18 yıllık başkanın seçimde görevi bırakacağının duyulmasının ardından, başkanlığa son olarak mobilya iç dekorasyon işi yapan Tayfun Kel talip oldu. İlçenin sevilen ve tanınan esnaflarından olan 49 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Kel, adaylığını açıklamak için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

“GÖREVE HAZIRIM”


Ekip arkadaşları ve esnafların katıldığı toplantıda konuşan 25 yıllık tecrübeli esnaf Tayfun Kel, "Germencik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, önümüzdeki yıl mart ayında seçime gidecek. Seçime başkan adayı olarak katılmak üzere yola çıktık. Bu süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Adaylığını açıklamadan önce ilk olarak ailesinin rızasını aldığını dile getiren Kel, ailesinin arkasında durduğunu söyledi. Oda seçimine yaklaşık 6 ay olduğunu hatırlatan Kel, “Bu süreçte hem yönetim kurulu listemizi hazırlamaya çalıştık, hem de esnaflarımıza nasıl faydalı olabiliriz diye araştırma yaptık. Çevre ilçelerimizde, merkezde başarılı esnaf odalarımız var, onları ziyaret ettik. ‘Nasıl başarılı olabiliriz’ diye onlarla görüştük. Onlar; ‘Hukukçu, iş güvenlikçi ve özel eğitimcinden destek alırsan, daha başarılı olursun’ dediler. Biz de tavsiyeye uyup onların desteklerini yanımıza aldık. Bu anlamda esnaflarımıza ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz. İş güvenliği ve özel eğitimci konularında da yardımcı olacağız” dedi.
Esnaf camiasına adaylığının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kel, esnafların sorunlarını çözmek, taleplerini yerine getirmek için göreve hazır olduğunu sözlerine ekledi.