Pandemi tedbirleri kapsamında uzun süre ertelenen düğünler bu yaz normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte gerçekleştirildi. Düğün sezonunda yoğun bir çalışma temposuna giren sektörler arasında ilk sırayı kuaförler aldı. Nazilli’de çok küçük yaşlarda çırak olarak başladığı mesleğinde 31 yılı geride bırakan Kübilay Başaran yeni trendlerle ilgili ve yoğun geçen düğün sezonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘ÇOK YOĞUN BİR SEZONDU’

Geçen sene pandemi tedbirleri kapsamında ertelenen düğünlerden dolayı bu sene çok yoğun bir sezon geçirdiklerini söyleyen Başaran, “Geçen seneden düğün iptal eden çiftlerimiz vardı. Bu sene yurt dışından gelenlerle birlikte gerçekten güzel ve yoğun bir sezon geçirdik. Bu sene düğün sezonu ikiye katladı diyebiliriz. Bizim müşteriye yansıttığımız bir fiyat değişikliği olmadı. Pandemi başlamadan önce bir fiyat listesi çıkarmıştık. O fiyat listesini her yıl değiştiremeyeceğimizi düşünerek vatandaşlarımıza hazırladığımız listeden hizmet verdik. Bazı malzemelerde yüzde 60 artışlar oldu tabi ki. Özellikle tek kullanımlık gruplarda çok fazla fiyat artışı oldu. 17 liraya aldığımız ürünü 85 liraya almaya başladık. Şu anda bir tık normale döndü. Üreticiler sanırım bunu tekrar güncellediler. Ancak biz hiçbir şekilde müşteriye bunu yansıtmadık” dedi.

‘GELİNLERİMİZ DOĞAL VE SOFT MAKYAJ TERCİH ETTİ’

Her yıl saç modellerinde ve makyajda daha doğal ve soft makyajların tercih edildiğinin altınız çizen Başaran, “Bu sene gelinlerimiz daha doğal ve soft makyajları tercih etti. Daha çok gelinlerde serbest saçlar modaydı. Bu yılın trendi topuzlar çok fazla kullanılmadı. Saç renklerinde ise her zamanki gibi sarı yine ön planda. Bununla birlikte kahve tonları revaçtaydı. Özellikle doğal isteyenler kahve tonlarını istiyor. Yeni sezonda yine sarı olacak, bunun yanında bir tık bakır tonları yeni gözde renk olacaktır. Günlük hayatta uzun saçlar tercih ediliyor. Katsız ve düz kesimler daha ön plana çıkıyor. Seneye katlı saçlar ön plana çıkacak gibi görünüyor. Kahkül bir ara modaydı ancak şu anda o yaz döneminde sıkıntılı oluyor. Kahkül yazın değil kışın tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

‘SAÇ DÖKÜLMELERİNDE BOTOKS ETKİLİ OLUYOR’

Özellikle mevsimsel geçişlerde müşterilerinin saç dökülme sorunu yaşadığını açıklayan Başaran, konuyla ilgili yapmış oldukları uygulamalardan bahsetti. Başaran, “Mevsimsel geçişlerde saç dökülme sorunuyla karılaşıyoruz müşterilerimizde. Bizim kullandığımız bakımlar var ancak doktor tavsiyesinde de bulunuyoruz. Saç dökülmesi normalde Ekim-Kasım aylarında görülüyordu. Ancak bir yaklaşık 10 yıldan bu yana her aya tekamül etmeye başladı. Bununda sebebi beslenme, irsi ya da saça yanlış uygulanan ucuz ürünlerden kaynaklanıyor. Bizim kullandığımız ürünler var. Özellikle saçı yıpranmış, saçını sarı boyatmışlarda botoks çok faydalı bir ürün. İyi bir ürünle kullanılırsa iyi sonuçlar alınıyor” dedi.

‘KALICI İŞLEMLER ÖN PLANDA’

Uzun yıllardır cilt bakımı ve kalıcı makyaj üzerine alanında kendini geliştirmiş ve Başaran ile iş ortaklığı yapan Fatma Aksoy, özellikle kontür kaş ve kalıcı uygulamaların ön planda olduğunu söyledi. Aksoy, “Genelde cilt bakımı, kaş kontür, tırnak bakım ve tüm bakımlarda müşterilerimize hizmet veriyorum. Bu sene gelinlerimiz çok yoğundu. Gelinler daha çok porselen makyaj ve bakır tonlarını tercih etti. Daha natürel ve doğal makyajlar. Kaş kontürde daha dövme gibi değil daha natürel yapıyoruz. Dövme gibi oluşturulmuş kaş silme işi de yaptık. Kalıcı Eyeliner çok talep var. 3 ya da 4 yıl kullanıyor. İpek kirpik, kalıcı oje çok fazla yaptık. Sektörde daha çok kalıcı işlemler isteniyor” diye konuştu.