Prefabrik yapılar klasik yöntemlerle üzerine ev yerleştirilecek olan temeller inşa edilir ve temel haricinde kalan duvarlar, çatı, pencereler, kapı çerçeveleri ve zeminler gibi kısımları ise bir fabrikada inşa edilir ve inşaat alanına nakledilir. Sonrasında inşaat alanında birleştirilen parçalar ile ev inşa edilmiş olur. Bu nedenle prefabrik üretim yöntemleri, diğer yöntemlere oranla daha ekonomik ve pratiktir. Dolaylı olarak prefabrik evlerin fiyatları daha uygundur.  Dayanıklılık ve sağlamlık bakımından uzmanlar tarafından tercih edilmesi sıklıkla önerilen prefabrik evler fiyat performans açısından bakıldığında oldukça avantajlılardır. Kente uzak veya doğanın ve yeşilliklerin ortasında dahi yaşama fırsatını kolaylıkla sağlarlar. Prefabrik yapılar tarafından sunulan tüm avantajlar ve teknik özellikler sayesinde dayanıklılık açısından içiniz tamamen rahat bir şekilde huzurla ve güvenle yaşayabilirsiniz. Ortalama 50 yıl ömürleri olan prefabrik yapılar ev, okul, hastane ve spor salonları gibi hemen her alanda kullanılmak amacıyla üretilmekte ve dünyada olduğu kadar ülkemizde de sıklıkla tercih edilmektedir. En Dayanıklı Yapılarda Huzurlu Bir Yaşam Sizleri Bekliyor Prefabrik evler çelik konstrüksiyon yapı sistemleriyle modern mimari ve tasarımlarla üretilmektedir. Aynı zamanda prefabrik ev genellikle 7.9 şiddetindeki depremlere dayanıklı olarak üretilmektedir. Sağlamlık ve yalıtım sistemi bakımından ileri düzeyde tekniklerle donatılan prefabrik yapılar betonarme yapılara oranla çok daha dayanıklılardır. Üretim aşamasında her türlü riskli durum göz önünde bulundurularak ilerlenmektedir. Bu nedenle depreme dayanıklı evler olarak bilinen prefabrik evler ayrıca Türkiye’nin sahip olduğu 1, 2 ve 3. İklimler göz önüne alınarak dört mevsime de dayanıklı olarak üretilmektedir. Prefabrik evler depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda şüphe yaşayan kişilerin bilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise prefabrik evler ilk andan itibaren deprem konutları olarak üretilmeye başlanmıştır. Prefabrik evleri deprem konutları olarak üretilmeye başlanmasının sebebi ise betonarme yapılardaki binalara oranla çok daha hafiftir ve bu nedenle parçalar çelik vidalar ile birleştirilmektedir. Dolayısı ile bir deprem anında konutlarda esneme meydana gelerek binanın yıkılması önlenmektedir. Prefabrik evler fiyatları ve sağlamlıkları bakımından deprem bölgeleri başta olmak üzere hemen hemen her bölgede oldukça sıklıkla tercih edilen yapılardır. Çelik iskelet üzerine monte edilen prefabrik evler şiddetli deprem anlarında bile esneme özellikleri sebebiyle en güvenilir seçeneklerden biridir. Hiç kuşkunuz olmadan Karmod Prefabrik Yapı tarafından tasarlanan ve üretilen prefabrik yapıları tercih edebilirsiniz. Prefabrik evlerin özellikleri ve fiyatları Tek katlı prefabrik evler, tek katlı prefabrik villalar, iki katlı prefabrik evler ve iki katlı prefabrik villalar gibi modellerde üretilen Karmod hazır prefabrik ev modelleri özellikleri ve sizlere sunduğu avantajlar şu şekildedir;
  • Prefabrik evler taşıdığı önemli avantajı ve tercih edilmesinin birincil önceliği depreme son derece dayanıklı olması ve güçlü bir ısı yalıtımına sahip olmadır.
  • Karmod tarafından üretilen prefabrik evler kurulum yapılacak bölgenin iklim şartları ve ihtiyaçlar dikkate alınarak tasarlanmakta ve üretilmektedir.
  • Oldukça kısa sürede üretilen prefabrik evleri kurulumu da bir o kadar kolaydır.
  • Prefabrik evler kaliteli bir yapıya sahiptir ve bu nedenle bakım maliyetleri oldukça düşüktür.
  • Modüler bir yapıya sahip olmaları nedeniyle değişiklik ya da evinizi büyütme ihtiyacı duymanız durumunda kolaylıkla ve hızlıca istekleriniz doğrultusunda işlemler yapılabilir.
  • Kaynak kullanılmadan cıvatalı üretim sisteminin sunmuş olduğu en büyük avantaj ise evinizi dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz.
  • Prefabrik evler ortalama 50 yıllık uzun bir ömre sahiptir ve gerekli bakımlarının aksatılmadan yapılması sağlanarak daha uzun yıllar boyunca gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
  • Prefabrik evler betonarme yapıdaki evlere göre oldukça ekonomiktir.
Modern tasarımlarla sıcak bir ev ortamı sunan prefabrik evler ihtiyaçlarınız doğrultusunda üretilmektedir.  Hem kalite hem de ekonomik bakımdan avantajlı olmaları sebebiyle son zamanların en fazla tercih edilen yapıları olarak karşımıza çıkmaktadır. Prefabrik ev modelleri tek katlı, çift katlı, tek odalı, 2 odalı gibi kategorilere ayrılır. Dilediğiniz model ve özellikteki prefabrik evlerin fiyatları hakkında  inceleme yapmak ve fikir sahibi olmak isterseniz Karmod Prefabrik Yapı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Depreme ve diğer doğal felaketlere karşı oldukça dayanıklı ve ekonomik yapı seçeneklerinden faydalanmak istiyorsanız prefabrik evler sizin için oldukça mantıklı bir tercih olacaktır.