Nazilli Devlet Hastanesinde ve ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında stantlar açıldı. Etkinlikler kapsamında, Anne ve Bebek Dostu Hastane ünvanına sahip olan Nazilli Devlet Hastanesinde ve ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin Doğum ve Çocuk Servislerinde, Yeni Doğan Servislerinde düzenlenen etkinlikte anne ve anne adaylarına emzirmenin önemi anlatıldı, broşürler dağıtıldı.
Bebek hemşireleri tarafından yeni doğum yapan annelere emzirme eğitimi verilerek anne sütünü arttıran yiyecekler hakkında bilgi verildi.
Annelere, doğum sonrasındaki ‘ilk süt ya da ‘ağız süt’ olarak bilinen sütün öneminden bahseden hemşireler, doğumdan hemen sonra bebeğin annenin göğsüne yatırılmasının ve ten temasının sağlanmasının önemini aktardılar.

'ANNE SÜTÜ BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR'


Nazilli Devlet Hastanesi ‘Anne Dostu Hastane’ ve ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanlarını taşıyor. Kemik, kas, zeka gelişiminde önemli bir rol üstlenen anne sütü, bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara karşı bebekleri koruyor. Sağlık çalışanları burada aynı zamanda annelere danışmanlık hizmeti veriyor.

BEBEK DOSTU HASTANE UNVANI VERİLİYOR


Doğum hizmeti veren hastanelerde, gebeliklerinden itibaren anne adayları anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiriliyor. Doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelere ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı veriliyor. Bu haftada Nazilli Devlet Hastanesinde olduğu gibi tüm yataklı devlet hastaneleri ve özel hastaneler ile üniversite hastanelerinde yapılan etkinlikler ile emzirmenin ve anne sütünün önemine dikkat çekiliyor. ADÜ’ye bağlı Tıp Fakültesi Hastanesinde de Emzirme Haftası etkinlikleri düzenlenerek annelere ve anne adaylarına anne sütünün faydaları anlatıldı.