Didim İlçe Müftülüğü bünyesindeki Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Berat Camii Amine Hatun Kur’an Kursu’nun açılışına İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Çıplak, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TAŞEKKÜR


Kursun açılışı Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından konuşan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam, bu tür kursların hayırlarla gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Burada 2 senemizi doldurduk. Bu süreçte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu tür kurslarda eğiteceğiz. Sonra da Milli Eğitim Bakanlığında eğitimleri devam edecek. Biz burada ülkemize ve milletimize en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlayacağız. Bu tür işler yardımseverlerin katkılarıyla oluyor; Didim’de de bu tür yardımları da alıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“İYİ İNSAN OLMAK İÇİN EĞİTİMLER VERİLECEK”


Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim’in çok güzel bir yer olduğunu ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, İlçe Müftülüğünün yeni bir hizmetini açacaklarını belirtti. Kaymakam Yiğit, bu tür kurslarda iyi insan olma noktasında eğitimler verildiğini belirterek, “Burada da yeni birisini ekliyoruz. 4-6 yaş çocuklarımız Kur’an-ı Kerim, iyi insan olmayı, başkalarına yararlı olmayı, düşkünlere yardım etmeyi öğrenecekler. Bu anlamda güzel bir etkinlik; ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere İlçe Protokolünce teşekkür belgesi verildi. Açılış öncesinde İlçe Müftüsü Susam tarafından dualar edildi; ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ilçe protokolü Kur’an kursunu gezerek bilgiler aldı.