Nazilli’de TEKNOFEST’e katılıp dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle aldı. Törene AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Otonom Elektrikli Sarj İstasyonu; ECHORUN projesiyle Türkiye 1’incisi olan Nazilli Fen Lisesi öğrencileri Hüseyin Efe Karatekin, Cemil Araz, danışman öğretmen Cansel Akel, Braille Alfabesi Türkçe Eğitim Seti ile eğitim teknolojileri alanında Türkiye 2’ncisi olan Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Besna İlayda Erçin, Tuğba Özcan ile proje danışmanları Önder Işık ve Kemal Parlayan, Bulut Tabanlı Eğitim ve Kültür Aracı Çelebi projesiyle en iyi sunum ödülünü alan Nazilli Fen Lisesi öğrencileri Cemil Araz, Altan Bilge ve Bulu Tabanlı Afet Kontrol Sistemi İzTürk ile festivale katılmaya hak kazanan Nazilli Fen Lisesi öğrencileri Hüseyin Efe Karatekin ile Mustafa Akdeniz ve fotoğraflarıyla dünya şampiyonu olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Taş ödüllendirildi.

“NAZİLLİ’MİZİN ADINI DUYURDULAR”

Nazilli’nin eğitim, bilim ve sanat açısından her zaman olduğu gibi kendilerini gururlandığını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “Çok güzel öğrenci, öğretmen ve velilerimizle her zaman Nazilli’mizin adını duyurdular. Bundan sonra da duyuracaklarına şüphemiz yok. Bu günümüz teknolojisine TEKNOFEST bizim ayak uydurmamız için çok büyük çalışmaları var. Kendilerini çok tebrik ediyorum. Çok gururlandık, çok duygulandık. Biz de her zaman için bu gençlerimizin arkasındayız” diye konuştu.

“BU GÖRDÜKLERİMİZ BÜYÜK BİR GURUR TABLOSU”

Bugünün Nazillililer için çok önemli günlerden birisi olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Bu hafta sonu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin yıldönümü. Önderimiz burada olsa gençlerimizle bizim mutluluğumuzdan daha fazlasıyla mutlu olurdu. Nazilli özel bir yer. Hem kadınlarımızın girişimciliği konusunda, hem de gençlerimizin üretkenliği ve eğitime verdiği önem konusunda. Bunun semeresini hep birlikte görüyoruz. Bu gördüklerimiz gerçekten büyük bir gurur tablosu. Hele ki bunun ödüllerle taçlandırılması daha da önemli. Bütün Türkiye’de öğrencilerinin, öğretmenlerinin, okullarının isminin geçmiş olması bizler içinde büyük bir onur ve gurur kaynağı. Bizler gençler sayesinde geleceğe dair çok daha umutluyuz. Gençlerimize imkan ve şartlar verildiğinde neler yapabileceğini bunların sadece belli merkezlerde değil Anadolu’nun her noktasında bu değerlerin yetişebildiğini ne kadar kıymetli olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

‘NAZİLLİ’MİZ YARINLARDA DAHA İYİ OLACAK’

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise, “Nazilli bugün bambaşka bir gururu yaşıyor. Burada emeği geçen başta öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. 9 Ekim Nazilli için ne kadar kıymetli ve önemli ise 8 Ekim’de bir o kadar önemli ve anlamlı hale geldi. Türk genci ve Nazilli halkı kendisine fırsat verildiğinde, eşit yarışma şartları oluşturulduğunda nereli başarabileceğini gösterdi. Bir hemşeriniz olarak sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah Nazilli’miz yarınlarda da daha iyi olacak” dedi.