Aydın’da yaşanabilecek olağan dışı durumlar sonrasında hastanenin kendi kendine yetebilirliğini test etmek, kriz yönetme alışkanlığını pekiştirmek ve personelin görev ve sorumluluk bilincini kazanmalarını sağlamak amacıyla her yıl değişik afet senaryoları üzerinden tatbikatlar yapılıyor. Son olarak Efeler ilçesindeki Atatürk Devlet Hastanesi’nde HAP Tatbikatı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Ekici, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Leman Özlem Özaslantaş’ın da katıldığı tatbikatta, senaryo gereği saat 11.00’de, Efeler’in Kuyulu Mahallesi’nde meydana gelen deprem nedeniyle poliklinik bölgesini besleyen jeneratörde yangın çıktı.

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Hastane Başhekimi Op. Dr. Niyazi Kocakaplan tarafından Hastane Acil Eylem Planı çerçevesinde görevli personeller olay yönetim merkezine çağrıldı ve tahliye emri verildi. Koordinasyon yetkilisi, sivil savunma uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, tıbbi teknik danışma kurul yetkilisi operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yaptı. Yaşanan bu durum karşısında hastane içindeki hastalar, tahliye edildi. Deprem bölgesinden hastaneye intikal eden 18 yaralının, oluşturulan triaj alanında muayeneleri gerçekleştirildi.

AÇIKGÖZ’DEN TEŞEKKÜR

6'sı kırmızı alan, 6’sı sarı alan, 5’i yeşil alan ve biri siyah alan kodlu hastalara tedavi başlatıldı. İki hasta yoğun bakıma sevk edilirken hızlı, uygun ve etkili müdahalede bulunmak amacıyla yoğun bakımların, acil servislerin ve itfaiyenin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat başarıyla tamamlandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Açıkgöz, “Bölgemizde meydana gelebilecek her türlü afete karşı hazırlıklı olmak ve yaşanabilecek senaryoları öngörmek amacıyla sağlık tesislerimizde belirli aralıklarla tatbikatlar gerçekleştiriliyor. Tatbikattın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen, koordinasyonu sağlayan yöneten başta Başhekimimiz olmak üzere HAP sorumlularımız ile tüm ekiplerimize ve kurum kuruluşlara teşekkür ederiz.” dedi.