KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TÜMBELSEN Merkez Kadın Sekreteri Nazife Bayrak Tosu ile Eğitim-Sen Didim ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Belkıs Kahraman ve sendika yöneticileri katıldı.

SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİLER


Toplantıda ilk konuşan Kahraman, okulların açılmasının üzerinden 1 ay geçtiğini fakat Didim’deki okullardaki eksikliklerin sürdüğünü kaydederek, temizlik ve hijyen sorununa dikkat çekti. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise pandemi sürecinde yaşanan sorunların iktidarın politikaları yüzünden şeffaf olarak sürdürülmediğini ifade ederek, sağlık ve eğitim emekçilerinin bu süreçte mağduriyetler yaşadığını dile getirdi. Pandemi sürecinde okullarda yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme broşürleri hazırladıklarını kaydeden Bozgeyik, süreç içerisinde ilçeler de dahil pandemi kurullarının oluşturulması önerisi dahi sunduklarını belirtti.
Toplu İş sözleşmesine de değinen Bozgeyik, memur maaşlarının yoksulluk sınırının altında olduğunu ifade ederek OHAL ile beraber kurulan KHK’lar sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istedi.