Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 25 Haziran'da yapılan genel kurulunda tüm taşınmazlarının satışı gündeme gelmişti. Koçarlı Belediyesi'nin kamulaştırma kararı aldığı Yeni Mahalle'de bulunan 10 bin 236 metrekarelik idari bina, bekçi kulübesi ve alım depolarından oluşan taşınmazın da en az 4 milyon lira bedelle satılmasına karar verilmişti. Bankalara ve ortaklara toplam 28 milyon lira borcu olduğu açıklanan Tariş'i ekonomik olarak rahatlatmak için harekete geçildi.

"GÖRÜŞMELERDE BELLİ BİR NOKTAYA GELİNDİ"

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, kamuoyunun beklentisi doğrultusunda Tariş ile ortak bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi. Tariş ortağı olduğunu ve mali durumunu bildiğini dile getiren Başkan Kaplan, mali yapısını düzeltmek noktasında destekte bulunacaklarını ifade etti. Tariş alanında, standardı yüksek 80 konut yapılacağını belirten Başkan Kaplan, "Eski birinci katında otopark olan, yüzme havuzlu, standardı yüksek 80 adet konut yapılacak. Konutlar, ilçemizi boğmayacak, görselini bozmayacak. Arkasında da pazar yerinin olacağı bir proje olacak. Bu konuyla ilgili belediyemiz, Tariş ve yatırımcı firmalarla yapılan görüşmelerde belli bir noktaya gelindi. Bu konu, meclis gündemimize de gelecek" ifadelerini kullandı.

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Tariş Zeytinyağı Kooperatifi ile ilgili görüşmelerinin de devam ettiğini anlatan Başkan Kaplan, "Zeytinyağı Kooperatifi'ni Büyükdere'ye gönderme, onun boşaltacağı yeri alma noktasında da bir çalışma var. Mali boyutu nedir o hesaplanıyor. Bu yıl sezonu burada geçirmelerine müsaade edeceğiz. Önümüzdeki yıl zeytinyağının Koçarlı merkezde çalışmasına müsaade etmeyeceğiz. Merkezde zeytinyağı olmaz, yakışmıyor" dedi.