Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı bir önceki meclis zaptının oylanması ile başladı. İlk gündem maddesinde yer alan 2022 bütçesi konusunda, “Belediyemizin 2022 yılı için hazırladığı bütçe 55 milyon 671 bin 171 lira. Bunun yüksek çıkma sebebi de akaryakıt istasyonunu açtığımız için 15 milyonluk ek bütçe koyduk. Görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale ediyorum” denildi. Karar oy birliği ile kabul edildi. İsmail Kaptan’ın Dereköy Mahallesinde 146 ada 6 parselde bulunan 585 metrekarelik gayrimenkulünün cami olarak kullanılması şartıyla belediyeye bağışlanma talebi görüşüldü. Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici tarafından, “Şu an kullanılmakta olan caminin bir kısmı İsmail Kaptan’ın üzerineymiş. Bunu bağışlamak istiyor” bilgisi verildi. CHP’li Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Vatandaşın istediğini kabul edelim ama biz de Diyanet’e bağışlayalım. İlerleyen dönemlerde de cami olarak kullanılmaya devam etmesi böylece garanti altına alınsın” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye yedek Meclis Katip üyeleri seçildi. Ortak karara göre aday gösterilen Nail Kurt 9 oy ve Muammer Yıldız 11 oyla meclis katip yedek üyeler olarak belirlendi.

O KARARDA DÜZELTME YAPILDI


Covid-19 genelgesi kapsamında 6 Ocak 2021 tarih ve 2 No'lu meclis kararı ile alınan pandemi süresince açık olan iş yerlerinden kiraların yarısının alınması kararı iptal edildi. Genelgede açık olanlardan yarım kira alınmaması gibi bir karar olmaması sebebiyle belediyenin yanlış bir karar aldığı ortaya çıktı. “Kararın alındığı dönemde Yazı İşleri Müdürlüğü Belediyeyi yanlış mı yönlendirdi?” sorusu akıllara gelirken Başkan Erikmen, “O dönemde bütün belediyeler bu kararları aldı. Bütün belediyeler hata yapmış. Düzeltiyoruz. Geçmişe dönük değil ileriye dönük bir karar olacak” dedi.
SATILAN DÜKKANLAR
Yaylalı Mahallesi B bloktaki 327'de bulunan 13 ve 16 No'lu dükkanlar, C blokta bulunan 28, 34, 35 ve 36 No'lu dükkanlar, D blokta bulunan 37, 38, 41 dükkanların satışa çıkarılıp çıkarılmayacağı hususu görüşüldü. 37 ve 38 No’lu dükkanların satışı Belediye Başkanı Mehmet Erikmen tarafından geri çekilirken 41 No’lu dükkanın daha önce satıldığı, gündem maddesine sehven yazıldığı bilgisi verildi. Yapılan oylamada, 327'de bulunan 13 ve 16 No'lu dükkanlar, C blokta bulunan 28, 34, 35 ve 36 No'lu dükkanların satışı oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada Cumhur İttifakı üyeleri ve bağımsız aday Erbil Avcı satışa onay verirken, Millet İttifakı üyeleri ret oyu kullandı.

MOTOSİKLETLER SATILACAK


Belediyeye ait 09 H4186, 09 H 4187, 09 H 4189, 09 H 4190, 09 H 6691 ve 09 H 6692 plakalı motosikletlerin satışa çıkarılıp çıkarılmayacağı hususu görüşüldü. Erdinç Gümüş, “Plakalar sıralı gidiyordu arada bir tanesini atladınız. Bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum. Belediye Meclis üyelerimiz aldıkları kararlarda neyin ne olduğunu bilmeli. Her konuya vakıf olmalılar. Ben bunu sormasam diğer arkadaşlar belki bilmeyecek” dedi. Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, “Motorları topladığımızda motorlardan birinin olmadığını fark ettik. Emniyete ve Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Birim amirlerini de ifade vermeleri için Savcılığa gönderdim. İş şu an savcıkta” dedi. Başkan Erikmen de, “Motosikletin kaybolduğu haberi bugün gazetede çıktı. Biz de söyleyelim. Motosikletimiz kayıp, yasal işlemleri başlattık” şeklinde konuştu. Meclis üyelerinin talebi üzerine satışa çıkarılması düşünülen 6 motosikletten 2’sinin belediye bünyesinde kalması istendi. 4 motosikletin satışa çıkarılması oy birliği ile kabul edildi.

AKARYAKIT İSTASTONU MARKET TARİFESİ


Belediyeye ait akaryakıt ve LPG satış istasyonu faaliyete geçeceğinden markette satılmak üzere alınan ürünlerin fiyat tarifesinin belirlenmesi hususu görüşüldü. Bilgi veren Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, “İstasyon işleten ve bütün denetimlerden geçen Yalvaç Belediyesinden bu konuda bilgi aldık. Kişisel bakım ürünlerini yüzde 40, kişisel sağlık ürünlerini yüzde 40, oto bakım ve yağ ürünlerini yüzde 30, gıda ürünlerini yüzde 40, içecekleri yüzde 100, pil ve benzerinde yüzde 30 uyguluyoruz dediler. Biz de bunu uygulayalım diye düşündük” dedi. Nail Kurt, “Akaryakıt istasyonu ileride bir KARBEL olmasın” diye uyarıda bulundu. Erdinç Gümüş’ün istasyonun ne zaman açılacağı şeklindeki sorusuna, Başkan Erikmen, “Gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu pazartesi değil sonraki pazartesi açılışı yapacağız” şeklinde yanıt verdi.