Yiyeceklerde hünnap çok çeşitli tariflerde yer alıyor. Endüstride ise hünnap özleri, cilt bakım ürünlerinde kızarıklığı, şişliği, kırışıklıkları, kuruluğu azaltmak ve güneş yanığından kurtulmak için tercih ediliyor.

‘ŞİFA DEPOSU’


Nazilli’de hünnap sonbaharın gelmesiyle tezgahlarda yerini aldı. Pazarda birçok vatandaşın hünnapı talep etmesi ise gözlerden kaçamadı. Nazilli’de uzun yıllardır pazarcılık yapan, hünnap meyvesini kendi bahçesinde yetiştiren Mesut Cansız, meyve hakkında bilgiler verdi. Cansız, “Tohum içeren bir çukura sahip bu küçük yuvarlak meyveler, büyük çiçekli çalılar veya ağaçlarda büyür. Yüksek lif içeriği ve düşük kalorisi nedeniyle, hünnap mükemmel ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Özellikle antioksidan ve bağışıklık artırıcı özelliklere sahip, önemli bir vitamin olan hünnap C vitamini bakımından zengindir. Kansere, şeker hasatlığına, tansiyona birçok hastalığa şifa dağıtıyor. Hünnap’ın normalde kilosu 20 ile 25 lira. Kendimiz yetiştirdiğimiz için kilosunu 12 liradan satıyoruz. Hünnap sonbaharda çıkar en fazla 1 ay tezgahlarda bulunur. Bunun kurutması da oluyor. Kurutması ise 45 ile 50 lira arasıdır” dedi.