Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) önceki başkanlarından Burhan Felek adına düzenlenen "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" sahiplerini buldu. 1983 yılından bu yana düzenlenen Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri’ne oylama sonunda bu yıl 16 gazeteci layık görüldü. Gazeteci-Yazar, TGC Onur Kurulu Üyesi Adnan Özyalçıner, TGC Denetim Kurulu Başkanı Arif Esen, Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) 1. Başkan Yardımcısı Esat Yılmaer, TGC Balotaj Kurulu Başkanı Hilmi Hacaloğlu, TGC Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Hüseyin Irmak, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Gazeteci-Yazar ve TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGC Başkanı Turgay Olcayto’dan oluşan jüri üyeleri yaptıkları oylama sonunda, yönetmeliğe göre, 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan, Abdullah Akosman, Ahmet Derman Bayladı, Alaettin Bahçekapılı, Atilla Hamzaçebi, Aydın Engin, Başak Doğru, Ceyhan Baytur, Çetin Yiğenoğlu, Erden Güley, İpek Çalışlar, Melek Dener, Mete Ongan, Necla Zarakol, Salim Çam, Tevfik Akbaş ve Ülkü Angılı’yı ödüle layık gördü.

ÖDÜLLERİN TARİHÇESİ


"Şeyhül Muharririn" unvanını taşıyan, 50 yıldan fazla aktif gazetecilik yapan Burhan Felek'in anısına konan ödüller 1983 yılında oluşturuldu. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri için 70 yaşından gün alan adayların 50 yılı aşkın süreyle basına hizmet vermiş olmaları şartı aranıyor.

TEVFİK AKBAŞ KİMDİR?


1948 yılında Çanakkale'de doğdu. Çanakkale Lisesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1966 yılında Demokrat Çanakkale Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Askerlik görevinden sonra Türk Haberler Ajansı Çanakkale muhabirliğini üstlendi. 1973 yılında İzmir Yeni Asır Gazetesi’nin Aydın Büro Şefi olarak mesleğe devam etti. Ses ve Hür Aydın gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. 1991’de Bizim Aydın Gazetesi’ni yayımladı. Anadolu Ajansı ve Cumhuriyet gazetelerinin Aydın muhabirliğini yaptı. Yurt Gazetesi’nde muhabir olarak çalıştı. Sürekli Basın Kartı sahibi Tevfik Akbaş halen Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.