Edinilen bilgiye göre, Didim’e bağlı Cumhuriyet Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nden 5 el silah sesi geldiğini duyan ve olay bölgesinden kaçanların olduğu görenler, 155 Polis İmdat ve 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlediği kişinin 35 yaşındaki Abdülkadir Görmez olduğu tespit edilirken, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri cinayetle ilgili çalışma başlattı.

KAMERALAR MERCEK ALTINA ALINDI

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceleme altına alırken, Abdulkadir Görmez’in akşam saatlerinde neler yaptığı tek tek takip etti. Didim Belediyesi yakınlarında bulunan bir süpermarkete giren ve alışveriş yapan Görmez’in evinin güzergahında iken kendisini 2 yada 3 kişinin yaya olarak takip ettiği ve içinde yalnızca sürücü bulunan bir aracın da takip ettiğini tespit etti. Cumhuriyet Mahallesindeki evine giderken önü kesilen Görmez’in suratına 3 el ve 1 el de vücudunun üst bölgesine ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi.

KAN DAVASI ŞÜPHESİ

Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişinin 27 Mayıs 2021’de görüştüğü kızın ağabeyi tarafından öldürülen Yusuf Bulgan’ın iki kardeşi ile 6 akrabası olduğu öğrenildi. Öte yandan cinayete kurban giden Abdulkadir Görmez’in ise mayıs ayında işlenen cinayette Bulgan’ı defalarca bıçaklayarak öldüren Murat Görmez’in amcası olduğu kaydedildi.

3 MAHALLEDE EV ARAMASI YAPILDI

Emniyete götürülen 8 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken, cinayetin itiraf edilmediği kaydedildi. Güvenlik kameralarından yola çıkarak inceleme yapan polis ekipleri, cinayette kullanıldığı tahmin edilen 09 YS plakalı araç tespit ederek ele geçirirken, 3 mahallede de evlerde arama yaptı. Araçta cinayetle ilgili delillere ulaşan polis ekipleri, evlerde yapılan aramalarda da 2 tabanca ve 1 av tüfeği ele geçirdi. Suç aleti silahın ele geçirilemediği öğrenilirken, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.