Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ilçe binasının açılışı için gittiği Bozdoğan’da çiçeklerle karşılanırken, esnafları ziyaret ederek sohbet etti. İnce, parti binasının açılışından önce yaptığı konuşmada, “Bu ülkeyi 19 yıl yanlış yönetenlere de 19 yıl umut aramayanlara da bir ders verelim” dedi.

‘ELİNE YANLIŞ PANKART TUTUŞTURMUŞLAR’

Esnaf ziyaretleri sırasında ilçe binasının açılışına doğru ilerleyen Genel Başkan İnce’ye Mehmet Sağ isminde vatandaş pankart açarak, ’Oyuma sahip çıkmadın’ diyerek seslendi. Pankartın açılması üzerine vatandaşı yanına çağıran İnce, “Sandığa cumhurbaşkanı adayı sahip çıkmaz. Sandığa partiyi yönetenler sahip çıkar. Halk TV'ye telefon açmışlar Muharrem İnce’yi fazla gösteriyorsunuz diye. Herhalde duydun. Tabii ki fazla gösterecekler. Cumhurbaşkanı adayıyım. O pankartı kim verdiyse git ona şunu söyle. 13 bin sandığa, dört milyon oya hiç gözlemci vermemişler. Dört milyon oyu çöpe atmışlar. Türkiye'nin otuz vilayetinden sonuç veremiyorlar. Ben bir kişiyim. İki yüz bin sandığı nasıl sahip çıkar? Aday yaptığın adamın arakasında duracaksın, "oyuna sahip çıkmamışsın" diye pankart açacaksın. Yanlış pankart tutturmuşlar eline. Hadi oradan!” diye konuştu.

‘BU İKTİDARDAN DA, MUHALEFETTEN TOPTAN KURTULACAĞIZ’

Muharrem İnce, partisinin Bozdoğan İlçe binasının açılışını yapmadan önce yaptığı konuşmada ise, “Değerli vatandaşlarım, esnaf perişan, çiftçi perişan, emekli perişan, hayvancı perişan, işçi perişan. 19 yıldır bu ülkeyi idare eden bu iktidardan da, muhalefetten de toptan kurtulacağız. Yeni bir yol açtık, "Ne cumhur ne millet, tek yol memleket" Allah’ın izniyle, milletin isteğiyle kartopu gibi büyüyecek memleket. Dört ay gibi kısa sürede kurultayını yapmış bir parti olarak seçime hazırız. Hızla ilerleyeceğiz. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Tarımı bitirdiler. Sokaklarımız Suriyelilerle dolu, 7-8 milyon mülteci var. Eğer ben bunlara oy vermem diyorsan, gelin memleket partisine. CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. CHP, artık Atatürk'ün Partisi değil diyor, bunlar şirazeden çıktı diyorsan, gelin memlekete. MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. MHP'yi taktılar Erdoğan'ın peşine bundan rahatsızım. Ben ülkücüyüm, diyorsan gel seni de bekliyoruz memlekete” ifadelerini kullandı.

‘ASLANI KEDİYE BOĞDURMAYAN BİR DÜZEN KURACAĞIZ’

İnce konuşmasının son bölümünde, ”Bu ülkeyi 19 yıl yanlış yönetenlere de , 19 yıl umut aramayanlara da bir ders verelim. Bu milletin iktidarı değiştirme gücüne inanıyorum. Gittiğim yerlerde "yar saçların lüle lüle, Erdoğan sana güle güle" olmuş, millet kime oy verecek karar veremiyor. Biz millete üçüncü bir seçenek öneriyoruz. Haramla helali ayırt edebilen, Türkiye'de adaleti, hakkı, hukuku sağlayacak olan, yiğidi kuru soğana muhtaç etmeyen, aslanı kediye boğdurmayan bir düzen kuracağız" dedi.