Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İncir toplantı salonunda, İl Müdür Yardımcısı Songül Özsakarya Çilingir başkanlığındaki toplantıya Şube Müdürü Mehmet Çakmak ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Efeler Ziraat Odası, Aydın Ticaret Borsası, Atça, Yöre ve Palamutçuk Sulama Kooperatifleri temsilci üyeleri ve ilgili teknik personeller katıldı.

KARARLAR ALINDI

Toplantıda komisyonun 2021/1 no.lu Mart ayında almış olduğu kararlar ve Tarım İl Müdürlüğünce yürütülen faaliyetlerin gerçekleşme durumları katılımcı üyelere sunuldu. Etkin Su Kullanımı ve İyi Tarım Uygulamaları başlığında, tarımsal faaliyetlerde arazi, bitki besleme, bitki koruma ve sulama yönetimi hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar değerlendirilerek kararlar alındı.

18 KİMYASAL ATIK KONTEYNERİ ALINDI

Ayrıca Bitki Koruma ve Besleme Ürünlerinin Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı konusunda Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Aydın Ticaret Odasının katkılarıyla gerçekleştirilen 3 yıl süreli proje kapsamında 18 adet kimyasal atık toplama konteyneri alınarak İlçe Müdürlüklerine teslim edildi. Her 10 adet kimyasal ambalaj atığı karşılığında teşvik amaçlı hediye uygulaması olan proje ile toprak ve su kaynakları üzerindeki kirlilik yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.
Zirai Kaynaklı Kirlilik Kontrolü Komisyonunun toplantı katılım bilgileri ve aldığı kararlar Aydın İl Su Yönetimi Koordinasyon Kuruluna sunulacak.