Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş sürecinde annelerini, babalarını kaybederek mağduriyet yaşayan çocuklara Yesevi Yardım Hareketi Ege Bölge Temsilciliği ve Aydın Şube Başkanlığı ekibi hayırseverlerin desteği ile toplanan malzemeleri ulaştırdı.

“SURİYELİ 650 ÇOCUK SEVİNDİ”

Yardımları değerlendiren Yesevi Yardım Hareketi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Atay, Suriye’ye yapılan yardımlarda 650 çocuğun sevindirildiğini belirtti. Atay, “Geçtiğimiz ay Suriye’ye giden Yesevi Yardım Hareketi Aydın İl Başkanı Hidayet Karabay’ın ekip arkadaşlarıyla birlikte Suriye Afrin’deki Fidan Ana Yetim Kültür Merkezi ve Azez’de bulunan Süleyman Halebi Yetim Kültür Merkezine götürdükleri yardım malzemeleri içinden yaklaşık 650 çocuğun sevindiği ürünler ortaya çıktı. Bu ürünler çeşitli yaş gruplarına yönelik kız ve erkek çocuk giysisi, kız ve erkek çocuk oyuncağı ve kırtasiye malzemesi. Bu malzemelerin toplam bedeli ise giyim eşyaları için 6 bin 500 TL, kırtasiye için 8 bin TL’dir” dedi.

ATAY, DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Yurt içinde de yardım hareketlerine hız verdiklerini ifade eden Ahmet Atay, “Yesevi Yardım Hareketi Aydın İl Başkanlığı Aydın Merkezde 5, Nazilli Merkezde 28 çocuk olarak toplam 33 çocuğa kırtasiye, okul kıyafeti ve ayakkabı hediye ederek sevindirdi. Bu faaliyet için dağıtılan malzemeler bin 940 TL tutarında kırtasiye, bin 35 TL tutarında okul kıyafeti, 540 TL tutarında ayakkabı oldu. Bu bedelin temininde ise 3 bin 300 TL tutarı yardımseverler tarafından sağlandı. Destek olan, katkı veren herkesten Allah razı olsun, sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.