Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü’nde ilçede faaliyet gösteren özel eğitim merkezinde eğitim gören özel çocuklarla birlikte etkinlikler gerçekleştirdi. Bu kapsamda dernek üyeleri ve özel çocuklar Mavişehir, Mersindere ve Hisar mahallesinde sokak hayvanlarının yaşadığı yerlerde besleme çalışmaları gerçekleştirdi. Özel eğitimli çocuklar kedi ve köpeklere mama dağıttı; hayvanlarla iç içe oldu.

BASINA DESTEK PLAKETLERİ

Ardından düzenlenen törende Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneğine basın anlamında destek olan ilçedeki basın mensuplarına teşekkür plaketi verdi. Basın mensupları teşekkür plaketlerini özel çocukların elinden aldı. Ardından basın mensupları da özel çocuklara katılım belgesi ile balon vererek mutluluklarına ortak oldu.
Kısa adı DİHAD olan Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Bilal Süren, özel çocuklarla birlikte şehrin birçok noktasında besleme alanlarında sokak hayvanlarını beslediklerini kaydederek, aileler ve çocuklarla özel bir zaman geçirdiklerini ifade etti. Dernek çalışmalarında ilçedeki basın kuruluşlarından da destek gördüklerini kaydeden Süren, bu anlamda kendilerine destek veren her kesime teşekkür etti.