Kahvaltıya, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, dernek üyeleri ile birlikte Kuşadası'nda bulunan otel mutfak şefleri, restoran şefleri ve gastronomi sektöründen çeşitli firmaların temsilcileri katıldı.

2022 KUŞADASI İÇİN DAHA FARKLI, DAHA GÜZEL OLACAK


KUPAD olarak “2021 Yılı Sezonu Değerlendirme ve Geleneksel Sezon Sonu Buluşma Kahvaltısı” düzenlediklerini söyleyen KUPAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Sürer, "300’e yakın katılımcıyla güzel bir dayanışma örneği gösterdiğimize inanıyorum” diyerek, “Kuşadası’nda bulunan tüm gastronomi paydaşları ile birlikte sezon sonu değerlendirmeleri yapmak ve her yıl olduğu gibi bu yılda tüm aşçı camiası olarak dayanışma içerisinde bir araya gelip güzel bir geleneksel kahvaltı organizasyonumuzu daha tamamlayarak sezona veda ettik. Kuşadası gastronomisinin tanıtımı ile birlikte sektörel paydaşlarımız ve meslektaşlarımıza daha fazla katma değer katmak ve dayanışma adına derneğimiz olarak şimdiden gelecek sezonun daha güzel geçmesi için var gücümüzle çalışmak üzere hazırlıklara başladık. Kahvaltımıza katılan ve çeşitli nedenlerle katılamayan tüm dernek üyelerimize, sektör paydaşlarımıza ve tüm meslektaşlarımıza, ayrıca bu organizasyonda bizi yalnız bırakmayarak yanımızda olan belediye başkanımız sayın Ömer Günel ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim Ataman’a gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KUŞADASI GASTRONOMİ ŞEHRİ OLACAK


Belediye Başkanı Ömer Günel, KUPAD'a nazik daveti için teşekkür etti. Günel, pandemi nedeniyle turizm sektörünün 1 buçuk yıldır büyük bir yara aldığını ifade ederek, "Pandemi seyahati etkiledi, seyahat otomatik olarak turizm demek, yaşanan sıkıntıdan dolayı okuduğum bir makalede turizmin 30 yıl geriye gittiğini okudum, ülkemizin bunu çabuk toparlayacağına inanıyorum. Kruvaziyer turizmde önemli bir gelişme oldu, Kuşadası Limanı’nın kruvaziyer turizmde tekrar açılacağı öğrendim bu da çok önemli, esnafımız için önemli, Kuşadası için önemli. Göreve geldiğim günden itibaren ilçemizin gastronomi şehri olması için uğraş veriyordum ancak yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle bunu gerçekleştiremedik, KUPAD başkanımız Aydın Bey ile bu konu üzerine çok istişare ettik son olarak gastronomik konusunda çok değerli bilgi ve birikimi olan, Altın Güvercin Beste Yarışması’nın jürisinde olan Ayhan Sicimoğlu ile görüşme sağladık, bu görüşmelerde dernek başkanımız Aydın Bey de bulundu. Bu yönde ortak bir çalışma içine gireceğimizi söyleyebilirim. Bu da hem sizler hem ilçemiz için çok önemli bir gelişme olacak. İlçemizi gastronomi şehri yapacağız, sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.