25 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Pine Bay Holiday Resort – Kuşadası'nda düzenlenen çalıştaya M. Tüzüm Kızılcan küratörlüğünde dünyanın çeşitli ülkelerinden 27 sanatçı katıldı. 8. Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı'nın kapanış kokteyline Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, 21. Dönem Aydın Milletvekili Halit Dikmen, Göçtur Turizm Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Mehmet Nuri Göçen Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova , Küratör M Tüzüm Kızılcan, Göçtur Tur. Yat. Tic. A.Ş. Yön. Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Sami Çukurova, sanatçılar ve davetliler katıldı.

'VAKFIMIZ KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİME KATKI SAĞLAMAKTADIR'


Göçtur Turizm Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Mehmet Nuri Göçen Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, sertifika töreninden önce yaptığı konuşmada, sanatın ve sanatçıların özverili çalışmalarıyla dünyayı güzelleştirdiklerine, dünya barışının sağlanmasında önemli rol aldıklarına inandığını ifade ederek, "Vakıf, koşu organizasyonları ile gençliğe ve spora, resim ve seramik çalıştayları ile sanata ve tüm bu organizasyonları gerçekleştirirken uluslararası olmasına dikkat ederek, kültürlerarası etkileşime katkı koyma çabasındadır. Tüm bu organizasyonların katılımcılarının da katkılarıyla 2014’ten bu yana 207 üniversite öğrencisine burs verildi. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız" dedi.

SERTİFİKALAR TESLİM EDİLDİ


Yapılan konuşmanın ardından katılımcıların sertifikaları verildi. Çalıştayda ortaya çıkan eserler restore edilerek Kuşadası’na tekrar kazandırılan eski şehir tabakhaneleri Old Town Tanneries’de 2 Ekim’den itibaren
sanatseverler için sergilenmeye başlandı.
Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı, 2008 yılında Mehmet Nuri Göçen’in vefatından sonra onun hayat felsefesini ve anısını yaşatmak adına, sosyal, bilimsel, spor, sanat, kültür ve eğitim gibi birçok alanda etkinlikler düzenlemek ve gençlerin eğitimlerine destek olabilmek için kuruldu.
Mehmet Nuri Göçen, turizmci ve İş insanı vasıflarının yanında eğitime verdiği önemle de biliniyor. Yaptırdığı okullar ve verdiği eğitim bursları ile de adından söz ettirdi. Bu kapsamda organizasyonlar, koşu, resim, seramik çalıştayları düzenleniyor.