Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınından dolayı sıkıntılı günler geçiren vatandaşlar, gezmek için turlara yöneldi. Turlara gösterilen yoğun ilgi, tur firmalarının da yüzünü güldürdü. Fibar Tur’un Sahibi Fırat Barışık, yoğun bir yaz sezonu geçirdiklerini, kış sezonundan da umutlu olduklarını söyledi.

"OTELLERİMİZİ ÖZENLE SEÇTİK"

Salgında normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte vatandaşlardan yoğun tur talebi aldıklarını belirten Barışık, "Vatandaşlarımız, salgın sürecinde çok sıkıldı. Eğlenmek, güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımız, gezmek için turlarımıza yoğun ilgi gösterdi. Şirket olarak biz de, salgın tedbirlerine uyarak, turlarımızı gerçekleştirdik. Turlarımıza katılan vatandaşlarımızı konaklatacağımız otellerimizi özenle seçtik, otobüslerimizi düzenli olarak temizlettik. Hiçbir sıkıntı olmadan turlarımızda vatandaşlarımızı gezdirdik, hala daha gezdirmeye devam ediyoruz" dedi.

KARADENİZ BÖLGESİ İLGİ GÖRDÜ

Yaz tur sezonuna haziran ayının ilk haftasından itibaren yoğun bir şekilde başladıklarını anlatan Barışık, şunları kaydetti: "Hem yazlık bölgelere yaptığımız turlarımız, hem de özellikle Karadeniz Bölgesi’ne düzenlediğimiz turlarımız ilgi gördü. Bu sezon, Aydın ve Ege Bölgesi'nde rekor kıracak seviyede tur yaptık. Turlarda, iyi sayılara ulaştık. Karadeniz turlarımızı tamamlamamızın ardından, eylül ayında GAP turlarımızı başlattık. Zaten haziran ayından eylül ayına kadar Kapadokya, İstanbul ve İstanbul'a her ay araçlarımız dolu bir şekilde turlar gerçekleştirdik. Yazlık bölgelere günübirlik turlarımız oldu. Şu anda Çeşme ve Marmaris’e hala yoğun ve aktif bir şekilde turlarımızı düzenlemeye devam ediyoruz."

KIŞ SEZONUNA HAZIRLIK

Kış sezonuna yönelik termal, kar ve kayak turları için hazırlık yapmaya başladıklarını dile getiren Barışık, "Bursa Uludağ’a her hafta tur düzenleyeceğiz. Isparta Davraz’a, Kartalkaya’ya, Kartepe’ye turlarımız olacak" dedi. Okullardan gelen tur talepleri için planlama yaptıklarını belirten Barışık, salgından çok etkilenmeden turlara devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.