Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonunun Genel Kurulu, SKAL Konya Kulübü’nün ev sahipliğinde Dedeman Konya Hotel’de gerçekleştirildi. Kamer Rodoplu başkanlığında, Deniz Anapa, Can Akşit ile H. Faik Alsaç’tan oluşan Divan Heyetinin oluşturulmasından sonra faaliyet raporu, uluslararası temsilci raporu, mali rapor ve denetleme kurulu raporları okundu. Raporlar üzerindeki görüşmeler sonrası yönetim kurulu ibra edildi, 2021 bütçesi ve 2022 aidatları belirlendi.

TEK ADAYLA SEÇİME GİDİLDİ


Yapılan konuşmalardan sonra, Genel Kurula hitap eden dönem başkanı Savaş Çolakoğlu, Genel Kurulun tüm SKAL ailesine sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diledi. Ardından USDF Yönetim Kurulu Başkanı seçimine geçildi. Tek Aday Sadık Altıparmak, USDF yönetiminde görev üstlendiği dönemle ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Altıparmak, yeni seçilecek yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte, sorumluluklarının bilincinde olduklarını, önerileri ve katkılarıyla federasyonun faaliyetlerinin en faydalı şekilde devam etmesi için çalışacaklarını ifade etti. Yapılan oylamada Genel Kurula katılan delegelerin oy birliği ile başkanlığa seçilen Sadık Altıparmak, “Bundan böyle ben yok, biz varız” diyerek teşekkür etti.
USDF’yi uluslararasında temsil etmek için Deniz Anapa ile Asuman F. Tarıman aday oldu. Her iki adayın 5’er dakikalık konuşmasından sonra yapılan oylamada Tarıman, uluslararası temsilci olarak seçildi. Tarıman, katılımcılara teşekkür ettikten sonra, “İnşallah bana verdiğiniz bu güveni sarsmadan görevimi yerine getireceğim. Güven benim için çok önemlidir. Ailemle, işimle, dostlarımla da güven hissine çok önem veririm ve bu hissi kaybetmemek için her şeyimi veririm. İnşallah oylarınıza layık olacağım” dedi.

KUŞADASI'NDAN SUNA ÇÖLOK, USDF YÖNETİMİNDE


USDF Yönetim Kurulu için 10 isim aday olduğunu açıkladı. Her aday Genel Kurula hitaben 2 dakikalık konuşma yaparak kendini tanıttı. Ardından oylamaya geçildi. Delegelerin verdiği oylarla Suna Çölok, Orhon Atameriç, Murat Altınay, Emre Gezgin ile Cüneyt Kuru yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Seçimlerde delegasyonun kuvvetli desteğiyle Yönetim Kuruluna seçilen ve yeni yönetimin görev dağılımıyla saymanlık görevine getirilen Kuşadası SKAL Başkanı Suna Çölok, “Kuşadası’nı temsilen USDF’nin yönetiminde bulunmaktan büyük onur duyuyorum. SKAL kardeşliği ve dostluğu için çalışmaktan da mutluluk duyuyorum. Sadık Altıparmak başkanımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla ses getiren başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi. Çölok’un USDF yönetimine seçilmesinden sonra tüzük gereği, Kuşadası SKAL Kulübü başkanlığı görevini Asbaşkan Kenan Çakar'a devretti.