Ülke genelinde yaşanan yurt sorunu uzun süredir gündemde yer tutarken Karacasu’da da zaman zaman yurt ve kalacak yer ihtiyacı dile getiriliyor. İlçede en az 100 öğrencinin barınabileceği yurt binası ise atıl vaziyette akıbetinin ne olacağını bekliyor. “Bu yurtlar devlet bünyesinde bir şekilde öğrencilere tahsis edilemez miydi?” sorusu akıllara gelirken bu konuda hiçbir adım atılmadı.

ÖNCE ADÜ’YE TAHSİS EDİLDİ, 2 AYDA GERİ ALINDI


Ülke genelinde 15 Temmuz darbe sürecinin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Karacasu’da mühürlenen iki yurttan biri olan özel bir şirkete ait yurt Valilik tarafından Adnan Menderes Üniversitesine tahsis edilmiş ve kız öğrencilere yönelik Sosyal Tesis ve Konukevi olarak faaliyet vermeye başlamıştı. 2016 yılı Ekim ayı içerisinde tadilat çalışmalarının ardından Kasım ayında öğrenci kabul etmeye başlayan Yaylalı Mahallesi Sarayaltı Caddesinde kız öğrencilerin konakladığı ADÜ Sosyal Tesisi ve Konukevi binasını Valilik daha sonra yazdığı yazıyla geri istedi. Darbe girişiminin ardından ADÜ’ye tahsis edilen yurtların neden geri istendiği ve akıbetinin ne olacağı henüz belli olmadı. Karacasu Yaylalı Mahallesinde kız yurdu olarak faaliyete geçen ADÜ Sosyal Tesisi ve Konukevinde o dönemde 6 öğrenci kalırken Cuma Mahallesindeki yurda henüz öğrenci kabul edilmeye başlanmamıştı.

YURT SIKINTISI YAŞANMIŞTI


2013 yılında faaliyete başlayan özel Aydınlı Kız Öğrenci Yurdu FETÖ soruşturmalarında kapatılmasına kadar ağırlıklı olarak Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı bir yurt olarak faaliyet göstermişti. FETÖ soruşturmaları sonrası kapanmasının ardından ilçede yurtların dolması ile yurt ihtiyacı gündeme gelmişti. Yurt binasının ADÜ’ye devredilmesi ile bu bina yeniden öğrencilere hizmet vermeye başlasa da, bu uzun ömürlü olmamıştı.