Başkan Ömer Günel, eski deve güreşi arenasında gerçekleşen 2'nci Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu’nun açılışında yaptığı açıklamada tüm hayvanların yaşam hakkını korumak için çalıştıklarını ifade ederek, “Kuşadası’nda deve güreşi gibi bir gelenek ve kültür yok. Hayvanlara hiç zarar vermeyecek etkinliklerin yapılması taraftarıyım” dedi.
Kuşadası Belediyesi, Bayraklıdede Mahallesi'ndeki eski deve güreşleri arenasını çeşitli sanatsal etkinliklerde kullanmak için yeniden düzenledi. Alan bu kapsamda ilk olarak 2’nci Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaya başladı. “Yaşam Hakkı” teması ile düzenlenen sempozyumun açılış töreninde bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, organizasyonu tüm canlılara adadıklarını ifade etti.

"HAYVANLARA ZARAR VERMEYECEĞİZ"


Belediye Başkanı Ömer Günel, konuşmasının ardından bir basın mensubunun, "Bu alanda yeniden deve güreşleri düzenleyecek misiniz?" sorusuna karşılık olarak şu ifadeleri kullandı; "Bu alan kentimizde bir dönem ara ara yapılan deve güreşlerine ev sahipliği yapmış olan bir arena. Bu yıl ise Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu’nun ikincisine ev sahipliği yapıyor. Bu alanı birçok sanatsal etkinlik için kullanmayı planlıyoruz. Deve güreşi düzenlemeyi düşünmüyoruz. Çünkü Kuşadası’nda deve güreşi gibi bir gelenek ve kültür yok. Bu iş ara ara taleplerle yapılmış. Aslında Kuşadası'nda yaşayan bir tane bile deve yetiştiricisi yok. Fakat Selçuk, İncirliova, Aydın çevresinde bu kültür var. Çok da başarılı bir şekilde yapılıyor. Her yerde aynı aktiviteler yapılmak zorunda değil. Biz burada heykel sempozyumu düzenlemeyi tercih ediyoruz. Ayrıca hayvanseverlerin bu konudaki hassasiyetini biliyorum. Hayvanlara hiç zarar vermeyecek etkinliklerin yapılması taraftarıyım.”
Günel, bu konudaki tutumunun değişmeyeceğini de ifade etti.