Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçen yıl Koçarlı KYK yurt binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar verdi. Yıkılması beklenen binanın yerine yeni yurt binası yapılması planlanırken, öğrencilerin de yurttan kayıtları silindi. Yeni eğitim öğretim dönemi başlamasına rağmen yeni yurt binasının yapılmaması, öğrencilerin barınma sorununu gündeme getirdi. CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hakan Akın da, hükümet yetkililerine tepki gösterdi.

"HALA YIKILMADI"


Koçarlı’da Kredi Yurtlar Kurumu’nun bir öğrenci yurdu olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Akın, "Hem öğrencilik hayatları boyunca ve sonrasında hemşehrilerimiz haline gelen öğrenci kardeşlerimizin barınma sorunu çözülüyor, hem de Koçarlı ekonomimize, esnafımıza da katkısı oluyordu. Gel zaman git zaman bu yurdu, çürük olduğu gerekçesiyle paldır küldür boşalttılar. 600 kişilik yurtta öğrencilere başınızın çaresine bakın kardeşim deyip geçtiler. Hala yıkılmadı, tabi yıkacaklarmış. Şimdi yine bir eğitim yılı işte başlıyor. Öğrencilerimize kalacak yer yok” ifadelerini kullandı.

“NİYE YATTINIZ AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ?”


AK Parti hükümeti yetkililerine seslenen Başkan Akın, “Kardeşim koca pandemi dönemi boyunca niye yattınız ağustos böceği gibi? Okulların yeniden açılacağı, öğrenci kardeşlerimizin tekrar geleceği belli değil miydi? Ne hakkınız var sizin insanları yersiz yurtsuz ortada bırakmaya? Bakanlığınız ne iş yapıyor sizin Allah aşkına? Kendi çoluğunuz çocuğunuz bu duruma düşseydi ne hissederdiniz? Reva görür müydünüz bunu kendi çocuklarınıza? Fukaranın çocuğu nerede kalacak, bu milletin cebinde para, evinde refah mı bıraktınız? Şimdi de çocuklarını öylece ortada bırak, nerede kalırsanız kalın. Yazık. Çok yazık. Yani hep diyoruz ya bu millete bir faydanız yok ama bari zararınız dokunmasın ya. Yeter gerçekten bizi geçtik, çoluğumuzun çocuğumuzun sizden çektiği nedir? Verin ilçemizin yurdunu. Evlatlarımızı sokak ortasında da bıraktınız ya, işte size bu vebal yeter, almadığınız bir bu kalmıştı bunu da aldınız, yazık size” dedi.