Aydın’ın İncirliova ilçesinde görev yapan CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı ekonomi üzerinden eleştirdi. Banka kartıyla yapılan alışveriş oranında ve yasal takibe düşen borçlu sayısında yaşanan artışa dikkat çeken Akman, bunları bankacılık geçmişi bulunan Milletvekili Savaş’ın yorumlayarak, Aydın halkını aydınlatmasını beklediklerini söyledi.

“YASAL TAKİBE DÜŞEN BORÇLU SAYISI YÜZDE 82 ARTMIŞ”


İlçe Başkanı Hasbi Akman, açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye’de ülke nüfusunun üç katı kadar banka kartı olduğunu ifade ederek, “Toplam 276 milyon kart var. Hemen ‘nasıl yani çok mu zenginiz, bankalarda paramız mı var?’ yorumu yapmayın. Kartlarla yapılan her 100 liralık harcamanın 81 lirası kredi kartlarıyla yapılıyor. Yani milletimiz durmaksızın borçlanıyor. Bu ağustos ayında kartla yapılan alışveriş oranı bir evvelki ağustos ayına nazaran yüzde 51 artmış değerli hemşehrilerim. Ve bu rakamların en acısı ne biliyor musunuz? Yasal takibe düşen borçlu sayısı Ocak-Temmuz arasında, yine geçen yıla kıyasla tam yüzde 82 artmış. Yani borçlandırılıyoruz ama ödeyemiyoruz. Adeta esir hale getirilmişiz bankalara” dedi.

“SANDIKTA DEVİRDİĞİMİZDE BAKALIM NE DİYECEKLER?”


Milletvekili Savaş’a “Aydın’da geçtiğimiz yıldan bu tarafa yasal takibe düşen borçlu hemşehri sayımız kaçtan kaça gelmiş cevaplayabilir misin? Bu rakamlar sizin için hiç mi bir şey ifade etmez? İş millete çektirdiğiniz eziyete gelince hiç mi ağzınızı bıçak açmaz?” sorularını yönelten Başkan Akman, “Bunlara soruyoruz, hatırlatıyoruz, haykırıyoruz ama sanki taşa konuşuyoruz. Hep söylüyoruz ya lal oluyorlar lal. Bizler hep birlikte, sandığa gittiğimizde, bunları sandıkta devirdiğimizde bakalım ne diyecekler hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.