UNESCO, 14-17 ve 18-25 yaş aralığı olmak üzere 'Genç Gözler İpek Yolu'nda Fotoğraf Yarışması düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arda Taş, 14-17 yaş arası kategoriden katıldığı yarışmada çektiği koronavirüs temalı fotoğrafıyla Dünya ikincisi oldu. Taş’ın fotoğrafı UNESCO’nun profesyonel olarak ciltlenmiş bir koleksiyonunda yer alacağı gibi çeşitli ülkelerde gezici sergilerde sergilenecek.

AİLESİNİN HEDİYESİ MAKİNE İLE FOTOĞRAFLARINI ÇEKİYOR

Dünya ikinciliğiyle Aydın’ı gururlandıran Taş, geçen yıl aynı kategoride düzenlenen yarışmada mansiyon ödülünü kazanmıştı 4. sınıfın sonunda ailesinin kendisine hediye ettiği ilk fotoğraf makinesi ile tüm fotoğraflarını çeken Arda Taş, fotoğraf ve fotoğraf çekmeye olan ilgi ve yeteneği sayesinde Türkiye’ye ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı ödülü kazandırdı.

OKUMUŞ, BAŞARILI ÖĞRENCİYİ ÖDÜLLENDİRDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, UNESCO'nun düzenlediği ve dünya genelinde 3 bin yarışmacının katıldığı Genç Gözler İpek Yolu'nda Fotoğraf Yarışması'nda Dünya 2.'si olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arda Taş ile bir araya geldi. Okumuş, Dünya ikinciliğini ülkeye kazandırarak göğsümüzü kabarttığı için tebrik ederek Arda Taş’ı başarısından dolayı ödüllendirdi.