Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen sünnet, düğün, nişan ve benzeri cemiyetler, temmuz ayından itibaren yapılmaya başlandı. Cemiyetlerini yapmak için düğün salonlarına yoğun ilgi gösteren aileler, salonlarda yer bulmakta zorlandı. Aşırı talep üzerine düğün salonlarında, hafta sonunun yanı sıra hafta içi de neredeyse her gün cemiyet yapıldı. Germencik'in Ortaklar Mahallesi'nde faaliyet gösteren Bizim Bahçe Kır Düğün Salonu'nun sahibi ve Ortaklar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Veli Mınık, bu yılın neredeyse 'düğün yılı' olduğunu söyledi.

"YOĞUN YER TALEBİ ALDIK"

Salgın tedbirleri kapsamında sünnet, düğün, nişan ve benzeri cemiyetlerin ertelendiğini belirten Mınık, "1 Temmuz itibariyle cemiyetlere izin verilmesi ile birlikte vatandaşlarımızdan yoğun yer talebi aldık. Açıkçası talebi karşılamakta zorlandık. Üzülerek geri çevirdiğimiz çok sayıda vatandaşımız oldu. 1-20 Temmuz günleri arasında her gün doluyduk. Aynı yoğunluğu ağustos ayında da yaşadık. Bu yıl, geçmiş yıllara göre yüzde 20 oranında daha fazla cemiyete ev sahipliği yaptık diyebilirim. Salonumuzda salgın tedbirlerini uyguladık ve hiçbir sıkıntı yaşamadık" şeklinde konuştu.

BOŞ GÜNLERE GÖRE PLANLAMA

Vatandaşların salonların boş günlerine göre düğün tarihlerini belirlediklerini anlatan Mınık, cuma, cumartesi ve pazar günleri dışındaki günlerde de cemiyetlerin yapıldığına işaret etti. Cemiyet hazırlığı yapan vatandaşların havaların soğumaya başlaması ve okulların açılması ile birlikte salgının daha da yaygınlaşacağından ve tekrardan sokağa çıkma yasağının geleceğinden endişelendiklerini ifade eden Mınık, bu nedenle ekim ayında da yoğun yer talebi aldıklarını sözlerine ekledi.