Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Aydın Milletvekili Metin Yavuz, bir dizi ziyaret için geldiği Aydın'ın Didim ilçesinde, Didim Devlet Hastanesini ziyaret etti. Yavuz’a İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ile ilçe yöneticileri eşlik ederken, AK Parti heyetini Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Hastane Başhekimi Dr. Ethem Bilgiç ve hastane yönetimi karşıladı. Ziyarette yeni hastanenin durumu hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz; “Belediyeden önümüzdeki hafta ruhsatla ilgili son belgeyi alacağız ve temel atılacak. 27 Aralık 20222’de hastaneyi bitirmek istiyoruz. 600 iş gününde tamamlama gayretindeyiz. 2023’e yeni hastane ile girmek istiyoruz" dedi.

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI 11'E ÇIKARILACAK


Didim’de yoğun bakım yatak sayısı kapasitesinin 4 olduğunu ifade eden Açıkgöz; “Bu anlamda mevcut yoğun bakımı 1. basamaktan 2. basamağa çıkartıp yatak sayısını 7’ye yükseltmek istiyoruz. Bunun yanı sıra 1. basamak yoğun bakım yatak sayısını da 4 ilave yatak ekleyip toplamda 11’e yükseltmek için çalışma başlattık. Bu anlamda diğer hastanelerle görüşerek yoğun bakımın genişletilmesi ve ekipman eklenmesi için görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Didim’de doktor takviyesiyle ilgili de bilgi veren Açıkgöz; “Üroloji doktorumuz buradan ayrıldı, bunun yanı sıra ortopedi doktor sayımız eksildi ama geçici görevlendirmelerle bu durumu aşmaya çalışıyoruz. Dönem atamalarını bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
AK Partili Metin Yavuz ise yeni hastane için gerekli tüm şartların sağlandığını kaydederek, kısa süre içerisinde müteahhit firmanın çalışmaları başlayacağını ve 2023’ten önce de bitirileceğini dile getirdi.