AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın 7 Temmuz 2018 tarihinde, “Bu yıl sonunda kazma vurulacak” dediği Karacasu İlçe Hastanesi 3 yıldır yıkılmayı bekliyor. 17 Şubat 2021'de ihalesinin yapılmasına rağmen hala vurulacak kazmayı bekleyen hastane binasının taşınacağı yer belli olsa da hala taşıma işlemi tamamlanamadı. Zaman zaman yapılacağı yer konusunda tartışmaların da yaşandığı hastane konusunda en son yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırılmıştı.

HASTANE İŞLEYİŞİNDE BELİRSİZLİK SÖZ KONUSU


Metin Yavuz’un 12 Nisan’daki Karacasu ziyaretinde maksimum 2 ay içinde inşaatın başlayacağı bizzat hastane yetkilileri tarafından söylense de bu gerçekleşmedi. Hastane bahçesindeki kullanılmayan lojman binasının depreme dayanıksızlık raporu bulunması sebebiyle başlayan çalışmalarda bahçede bulunan çam ağaçlarından bir kısmının da kesileceği öğrenildi. Bir yanıyla Nazilli'ye bağlı olan hastanenin iki yılda tamamlanacağı öğrenildi.

- HASTANENİN GEÇMİŞİ -


1948 yılında 2 katlı sağlık ocağı olarak hizmete giren, sonraki yıllarda artan ihtiyacı karşılamak için ek binalarla hizmete devam eden Karacasu Devlet Hastanesi, hayırseverlerin de maddi katkılarıyla 2008 yılında entegre ilçe hastanesine dönüştürüldü. 2012 yılında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı olarak 5 yataklı kapasite ile çalışmaya devam eden Karacasu Devlet Hastanesi, alınan karar doğrultusunda Nazilli Devlet Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği haline geldi. Hastane mali olarak Nazilli Devlet Hastanesi'ne bağlı hizmet veriyordu.