Yaşanan ekonomik krizin faturasını ülkedeki gencin, yaşlının, çoluğun, çocuğun hep birlikte ödediğine dikkat çeken CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, “Evet müsebbibi AKP hükümeti, evet krizin nedeni onların beceriksizlikleri ancak ne yazık ki ödeme yükümlülüğü bizlere düşüyor. Milletimiz kıt kanaat geçinme dönemini çoktan geçti, aç kalmama dönemini yaşıyor ne yazık ki. Buna karşın AKP hükümetinde ne sorumluluk duygusu, ne de yüz kızarmasından eser bile yok” dedi.

‘HANE BAŞINA 12 BİN 500 LİRA BORÇLUYUZ’


Ulaştırma Bakanlığı’nın Sayıştay Denetim Raporundan bahseden Polat Bora Mersin, “Bakın dün medyaya bir rapor yansıdı. Ulaştırma Bakanlığı’nın Sayıştay Denetim Raporu. Yani devletin kendi denetim kurumu. Öyle sokak dedikodusu falan değil. Ne diyor biliyor musunuz? Karayollarınca yaptırılan yalnızca 6 otoyol projesinde hükümetin müteahhitlere garanti ettiği rakam, 25 milyar Euro’ya yakın. Yani kullansanız da kullanmasanız da cebimizden 25 milyar Euro çıkacak sevgili dostlarım. Daha anlaşılır olması için bu rakamı biraz açalım. 80 milyonluk ülkemizde 20 milyon hane olduğunu var sayarsak, bize çıkan fatura her bir hane başına tam 1,250 Euro. Daha da anlaşılır kılalım; 12.500 Türk Lirası sadece 6 otoyoldan her bir evimiz borçlu. Bunun adı akıl tutulması değil de nedir? Eyy AKP Aydın temsilcileri, eyy bankacı vekil Savaş, 12.500 lira sadece 6 projeden bizi borçlandırırken kime sordun? Millet açlıktan kırılacak siz ne hakla 12.500 lira fatura çıkarırsınız? O parayı bulsa bu millet çoluğunun çocuğunun ihtiyacını görecek, pazar masrafı yapacak. Bu bizi mahkûm ettiğiniz para için bir asgari ücretli kardeşim tam 4,5 ay çalışmak zorunda. Aklınızı mı yitirdiniz siz? Cevap ver Mustafa Savaş” şeklinde konuştu.

AYDIN-DENİZLİ OTOYOLUNDAN NE KADAR FATURA ÇIKACAK ?


Halkın borçlandırıldığını ifade eden Başkan Mersin, “Evet, sevgili Aydınlı hemşehrilerim işte AKP’nin bizi, bu milleti soktuğu çamur böyle bir çamur. Yiyecek ekmeğe muhtaç hale getirdiği gibi bir de böyle hiç bize sorma gereği dahi duymadan borçlandırıyor iyi mi? Şimdi biz sordukça soruyoruz, belki hiçbir Aydınlı kardeşimin kullanmayacağı 6 otoyoldan borcumuz bu, peki güzergâhı bile tam belli olmayan Denizli otoyolunda toplam geçiş garantisi kaç Euro? Oradan bize ne fatura çıkaracaksınız, biz bulup açıklamadan bari siz söyleyin de bir kere de olsa vekillik yaptığınıza şahit olalım” ifadelerini kullandı.