Aydın’da yaşayan Buse Öztekin ve Emin Aydemir, 5 yıl önce dizel araçların pompa-enjektör ve tamir servisinde çalışmaya başladı. Birbirlerine aşık olan Öztekin ve Aydemir, nişanlandıktan sonra 3. Sanayi’de hayalleri olan Egeset Diesel Center tamir servisini açtı. Geçtiğimiz ay evlenerek hayatlarını birleştiren genç çift, ortaya koydukları girişimcilik ruhuyla görenlerin takdirini topladı. Müşteri yoğunluğundan işlerine yetişmekte güçlük çeken Aydemir çifti, pompa enjektör tamiriyle ilgili yöresel reklam filmi çekmeye karar verdi. Senarist ve yönetmenliğini Eşref Gülpınar’ın üstlendiği filmde Aydemir çifti de kamera karşısına geçerek kendi filmlerinde rol aldı. Çekimlerle montajı bir hafta süren filmde, yine beraber çalışan karı-kocayı canlandıran genç çift, usta bir oyuncu gibi rollerini başarıyla oynadı. Eşref Gülpınar ve tiyatrocu Hülya Toprak ile birlikte filmde oyunculuk yapan genç çift, reklam filmiyle ilginç bir anıya da imza attı.

“KADIN ELİ DEĞERSE DÜNYA DEĞİŞİR”

Sanayide pompa-enjektör tamiri yetkili servisinde beraber çalışırken eşiyle tanıştığını belirten Buse Aydemir, “Emin ile birbirimizi sevdik ve geleceğimizle ilgili hayaller kurup sanayide birlikte servis açmayı planladık. Evlenme teklifi sonrası nişanlandık. Sonunda hayallerimizi gerçekleştirdik. Bir işe kadın eli değerse dünya bile değişir, çok mutluyuz.” dedi.

HAYALLER AYDIN-GERÇEKLER SANAYİ

Pompa ve enjektörün, dizel araçlardaki önemi ile birlikte teknik hassasiyetini belirten genç usta Aydemir, eşiyle aynı işi yapmasının avantajını şöyle dile getirdi; “Eşim ile ilk tanışıp evlilik planları yaptığımızda, ‘Ben evde oturmak değil, sanayide seninle beraber çalışıp, yardım etmek ve bütçemize katkıda bulunmak istiyorum.’ dedi. Kararlıydı ve nişanlılık döneminde beraber çalışmamızın daha verimli olduğunu gördüm. İşimizi seviyoruz, her geçen gün işlerimiz yoğunlaştıkça, mesleğimizin hakkını vererek çalıştığımıza inanıyorum. Bazen, gece gündüz çalışarak işi teslim ediyoruz, müşterimizin memnuniyetiyle biz daha da keyif alıyoruz. Yıllar önce hayalini kurduğumuz işimizi, sanayide gerçekleştirdik, çok mutluyuz.”

TAMİRCİLİKTEKİ USTALIKLARINI OYUNCULUKTA DA GÖSTERDİLER

3 dakika, 38 saniye süreli yöresel filmde, tiyatro oyuncusu Hülya Toprak ile birlikte başrolü paylaşan Eşref Gülpınar, “Arkadaşım olan amcası Mustafa Aydemir sayesinde, Emin ustayla tanıştım. Şahsıma gelen reklam filmi teklifiyle ben de kendilerinin de rol almasını istedim, heyecanla kabul etti. Tamircilikteki ustalıklarını oyunculukta da gösterdiler. Emin Usta’nın babası ve amcasının da rol aldığı filmin kamera, kurgu ve montajını Onur Şahin, müzikleri Ramazan Uslu gerçekleştirdi. 4 gün önce Youtube’da yayınlanan filmimizin, izleyicilerden de tam not aldığını düşünüyorum” diye konuştu.