CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, AK Parti iktidarını hedef aldı. Doğalgaz fiyatları üzerinden AK Parti Hükümeti’ni eleştiren CHP’li Özcan, Türkiye’de faiz giderlerinin her geçen yıl arttığını söyledi. Konuyla ilgili yazılı açıklamasında CHP’li Özcan, şu ifadeleri kullandı: “Mevsim olarak kış aylarını karşılamaya hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımız kendi şartlarına uygun ellerinden geldiği kadarıyla kışın yiyeceklerini hazırlamaya çalıştılar. Peki ya evlerinin ısınması? Kış aylarının bu yıl soğuk ve sert geçeceğini öngörüyor uzmanlar. Vatandaşlarımız neyle ısınacak? Zaten geçtiğimiz yıldan bu yana zam üzerine zam gören doğalgaz fiyatları yerinde kalacak mı? Yoksa kombisini kapatıp odun sobası kurmak zorunda kalan yeni on binlerce haneye mi tanıklık edeceğiz?”

“BECERİKSİZLİK DEĞİL DE NE DENİLİR?”

İktidarın bu konuda ağzını açıp tek laf etmediğini kaydeden Özcan, “İktidarın Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da. Milyonlarca Euro köprü otoyol müteahhitlerine garanti adı altında akıtılırken, doğalgaza beklenilen yeni zamlar bırakın evini ısıtmayı, evinin sıcak suyu için bile doğalgaz kullanmayı neredeyse imkansız hale getiriyor vatandaşımız için. Peki, sadece köprü otoyol müteahhitleri mi milletimizin elindekini, avucundakini alıp götüren?” diye konuştu. Faiz karşıtı AK Parti iktidarında ülkenin bir günde 918 milyon lira faiz ödediğini aktaran Özcan, “Saatte 38 milyon lira, dakikada 637 bin lira, her saniyede 10,632 lira. Bu açıklamamı okurken 2 dakikada 1 milyon 200 bin lira faiz ödemiş olacak ülkemiz. Bakın 2015 yılında ülkemizin faiz gideri 55 milyar liraymış, bu yıl 190 milyar lira olması öngörülüyor. Yani 6 yılda maşallah 3’e, 4’e katlamış AKP iktidarı faiz giderlerimizi. Buna beceriksizlik değil de ne denilir? Nedir bu faiz aşkı sizdeki? Bir yandan göstermelik faiz karşıtı söylemlerde bulunacaksınız, bir yandan da saniyede 10 bin lira faiz ödeteceksiniz millete.” şeklinde konuştu.

“KENDİLERİNİN DE TUZU KURU”

Vatandaş kışın ne yapacak, nasıl ısınacak diye kara kara düşünürken birilerinin de ülkeyi milyonlarca lira faiz ödemeye mahkum ettiğini söyleyen Özcan, “Tabi kendilerinin tuzu kuru. Merak etmeyin sevgili dostlar, evvel Allah’ın izniyle bu son ‘çetin’ kışı olacak bu ülkenin. Bir dahaki kışa tıpkı yerelde olduğu gibi kardelenler açacak ülkemizin dört bir yanında, Millet İttifakı’yla gönüllerimiz de evlerimiz de, tencerelerimiz de, ruhumuz da sıcacık olacak, mutluluk dolacak.” dedi.