Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Karakaş, yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan söz etti. “Pandemi süreci çok zorlu bir süreçti” diyen Karakaş, “Tüm dünyayı etkisi altına alan bu hastalık ülkemizde de etkisini gösterdi. Berberler esnaf odamız bizleri hiç yalnız bırakmadığı gibi sahada fiilen birebir çalışarak odamız üyelerinin her türlü sorunlarını görsel veya yazılı olarak bizlere bildirdiler” ifadelerini kullandı.

“BAYRAĞI HEP BİRLİKTE TAŞIDIK”

Karakaş, şunları kaydetti: “ Aydın ilimiz başta olmak üzere, Nazilli ve Söke Berberler ve Kuaförler Odalarımız, kapanma sürecinde 51 günlük zamanda bizler bayrağı hep birlikte taşıdık. 417 meslek dalı içerisinde en zorlu sıkıntıları bizim odalarımız yaşadılar. Oda Başkanımız sayın Samed Can, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, genel sekreteri ile birlikte burada yaşanan krizle alakalı olarak belgeleriyle bizleri bilgilendirerek her türlü destekleri istediler. Bizler de kendilerine her türlü destekleri ve imkanları sağlayıp destek olduk ve bu olumsuz süreci hep birlikte aşarak bu günlere geldik. Devletimizin vermiş oldukları teşvik desteklerini alarak 122 oda ile birlikte bayrağı taşıdık ve diğer meslek gruplarına da örnek olduk.”

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Karakaş, “Bazı meslek odalarımız 14 veya 15 ay kapalı kaldılar fakat bizim sektörümüz bunun 51 gününü kapalı geçirdik. Bizler de bu sıkıntılarımızı devlet yetkililerine anlatış şeklimizle, bulaşın berberler veya kuaförlerden veya güzellik uzmanlarından geçmediğini herkes anladı. Oda esnaflarımız da sağ olsunlar, maske-mesafe ve hijyen kurallarını harfiyen uygulayarak randevu sistemiyle birlikte ve kişisel bakım ürünlerini kullanarak tüm insanlarımıza sağlık konusunda gerekli tedbirleri uygulamış oldular. Sonuç itibari ile bu hastalık henüz geçmiş değil ve devam ediyor. Odamız üyeleri ve esnaflarımızdan tek dileğim, aşılarımızı mutlaka olalım müşterilerimizi de aşılarını olmaları yönünde uyaralım. Devletimizin ve Sağlık Kurulumuzun yapmış oldukları uyarıları harfiyen yerine getirelim” şeklinde konuştu.

“BAŞARI VARSA 122 ODAMIZINDIR”

Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı: “3 gündür Ege Bölgemizde çeşitli ziyaretler yapmak üzere gelmiştim, bugün de Söke odamızın güçlü başkanımız Samed Can olmak üzere, yönetim ve denetim kurulu üyelerimize, odamız genel sekreterimize her şartlarda sonuna kadar destek olmak üzere buradayım. Bayrağımızı teslim aldıkları günden itibaren bugüne gelene kadar geçen sürede yapılan tüm işleri layıkıyla yerine getirdiler. Yaptıkları her şey Söke’miz için. Başarı varsa 122 odamızın başarıları eğer ki bir başarısızlık varsa da federasyonumuzundur aynı zamanda benim ve yönetim kurulumuzundur.’’