2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayının mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasına kesin gözüyle bakılırken, Millet İttifakı’nın Erdoğan’ın karşısına kimi aday çıkaracağı ise merak konusu olmuştu. Adı, adaylık için sürekli gündeme gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa talibim” çıkışında bulundu. İYİ Parti Lideri Akşener’in sözlerine partisinin Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’den destek geldi.

“BAŞBAKAN DAHA ETKİN OLACAK"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bir kişinin bütün önemli görevleri üstlenmesinin ülkede aksamalara neden olduğunu dile getiren İl Başkanı Demirci, "Normalde genel başkanımızı cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz ya da onun işaret ettiği bir kişinin cumhurbaşkanı olmasını. Ama ülkemizin geleceği ve demokrasi için parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu da genel başkanımız çok net bir şekilde ifade etti, ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa talibim’ diyerek. Genel başkanımızın sözlerinden de anlaşılacağı üzere İYİ Parti olarak biz cumhurbaşkanı adaylığında yokuz. Destekleyeceğimiz adaya ise cumhurbaşkanı seçildikten belli bir süre sonra parlamenter sisteme dönmesi şartını koşuyoruz. Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı değil, başbakan daha etkin olacak" ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 20 OY ORANINA SAHİBİYİZ”

HDP konusu üzerinden İYİ Parti’nin yıpratılmaya çalışıldığını iddia eden Demirci, partisinin HDP ile ittifakının söz konusu olmadığının altını çizdi.
Demirci, İYİ Parti’nin vatandaşların teveccühleri ile her geçen gün daha fazla güçlendiğini dile getirerek, “ Türkiye’de belli bir güce ulaştık. Meclise girecek partilerden birisiyiz. Anketlere göre yüzde 20 oy oranına sahibiyiz. Destekleri için vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.