Didim Devlet Hastanesi Sivil Savunma Birimi koordinatörlüğünde yapılan tatbikatta, masa başı ve sahadaki hastane personellerine afet ve acil durumlarında nasıl hareket edeceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziksel kapasite ve yeteneklerini nasıl verimli kullanabilecekleri bilgileri aktarılırken, uygulama ile gösterildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

HAP Komisyon Başkanı ve Hastane Başhekimi Op. Dr. Ethem Bilgiç ve üyelerin katılımı ile Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afet Durum Birimi yetkililerinin gözetiminde hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen masa başı tatbikatında; bölgede olabilecek bir deprem ile ilgili senaryo anlatıldı, ardından uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Tatbikat sonrası Hastane Başhekimi Op.Dr. Ethem Bilgiç, “Hastanemizde veya bölgemizde olabilecek afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmamız büyük önem taşımaktadır. Bu tatbikat ile birlikte personelimiz de HAP uygulamalarının önemini kavramışlardır. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.