Yenipazar'ın Doğu Mahallesi ile Binek mevkii arasında yer alan toprak yol, zamanla yıprandı. Sürücülerin araçlarını kullanmakta zorlandıkları 4 kilometre uzunluğundaki tek şeritli yola, vatandaşların talebi üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi el attı. Yolu genişleterek çalışmalara başlayan belediye ekipleri, çift şerit haline getirdikleri yolun yarısından fazlasını asfaltladı. Önümüzdeki hafta, tamamlanarak trafiğe açılması beklenen yolda ekiplerin yoğun tempoda devam eden çalışmalarını Yenipazar Belediye Başkan Yardımcısı Malik Ercan ve Doğu Mahallesi Muhtarı Cengiz Özdemir, yakından takip ediyor.

"41 YILDIR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ercan, "Bu yolu, vatandaşımız yıllar önce imece usulü yapmış. Tabi zamanla yol, kötü bir hal almış. Tek şeritli olan yol, traktörlerin dahi gidemeyeceği kadar kötü durumdaydı. Yolda 41 yıldır da hiçbir çalışma yapılmamış. Vatandaşımız, yolun yapılmasını talep etti. Biz de bu talebi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na ilettik. Sağ olsun Başkanımız Çerçioğlu’nun talimatı ile yolumuz, 41 günde asfaltla buluştu" ifadelerini kullandı.

CAMİ ONARILACAK

Binek'in, Karaçakal Yörüklerinin ilk defa yerleşik hayata geçtikleri yer olduğunu hatırlatan Ercan, Büyükşehir'in kültürel açıdan büyük önem sahip Binek'teki camiyi de onarıp ibadete açacağını müjdeledi. Ercan, yol çalışmaları sırasında kendilerine yemek ikram eden ve destek olan tüm vatandaşlara da teşekkür etti. Doğu Mahallesi Muhtarı Cengiz Özdemir de, yol için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekibine teşekkür etti.