Didim Marina’da bir kafede düzenlenen kahvaltıya Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Aydın İl Temsilcisi Rıza Karaymir, Başkan Yardımcısı Atilla Avlayıcı, dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

"KUTLU BİR YOLA ÇIKTIK"

Kahvaltı sonrası basına açıklama yapan Karaymir, yerel basın mensuplarına teşekkür ederek, “Yolumuz, Türk Dünyası Dayanışması için çetin, uzun ve kutlu bir yola çıktık. Bu yol, Hoca Ahmet Yesevi'lerin, Hacı Bektaş Veli'lerin, Yunus Emre'lerin ve Mevlâna’ların yoludur. Bu yol, Malazgirt'te Alparslan'a, Dandanakan'da Tuğrul ve Çağrı Bey'lere çıkar. Bu Yol, İznik'te Kılıçarslan'la, Kosova'da Murat'la, İstanbul'da Fatih'le buluşur. Bu Yol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk, Türk olduğu için asildir. Çoğumuz, büyük babamızın babasını hatırlamayız. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanın içinde buluruz." düsturunu ilke edinmiştir. Öyleyse bu yolun yolcuları, iyiliği emreden, kötülüğü de men eden bir üslupla çalışır, Bunun için evin içinden, kan bağı olanlardan başlar çalışmaya, yaradılış gayesine uygun hizmet için hem kendisinin hem ailesinin ateşe girmesine razı olmaz. Ne mutlu bu yolda bir ve beraber yürüyenlere, ne mutlu Türk Birliğini kurmak için yüreğini ortaya koyan gönül dostlarına” dedi.

“TÜRK DÜNYASININ SESİNE KATKI SUNACAĞIZ”

Karaymir, açıklamasının sonunda, şunları kaydetti: “Misyonumuz, milli kültürün korunması, gelişmesi, milli birlik ve beraberliğin sağlanması ve sosyal hayata yansıtılmasının yanında Türk Devletleri ve toplulukları arasında kültürel, sosyal ve iktisadi bütünleşmenin sağlanması davasında Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğimiz taşıyıcı, koruyucu ve birleştirici gücünü organize hale getirmek, Türk kültürüne sahip çıkma yolunda iş birliği güç birliği ortamı yaratabilmek amacıyla araştırma ve uygulamalarda bulunmak, Türk topluluklarında yaşayan kültür zenginliklerini müşterek kültür değerleri haline gelmesi için çalışmalar yaparak Türk Dünyası’nın sesi noktasında katkıda bulunmaktır.”