Altınkum Mahallesinde atıl halde duran ve daha sonra Başkan Atabay’ın talimatıyla çehresi değiştirilerek yeşil alana çevrilen ormanlık alan, Didim Belediyesi’nce ilçedeki yerel yazar ve şairlerin kullanımına sunuldu. Didim Belediyesi tarafından hazırlatılan stantlar kurularak kurayla yerel yazarlara verilirken, bölge “Altınkum Sanat Sokağı” adıyla hizmete açıldı. Açılışa Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcısı Öznur Gündoğdu, İYİ Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Vefa Berk Tezsezener, birim amirleri, yerel yazarlar ile vatandaşlar katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ


Etkinlikte konuşan Didim Sanat Platformu Başkanı Hüseyin Zeybek, sanatın güzelliklerini yarına taşıdığını belirterek, “Didim son yıllarda sanat ve kültür açısında düzeyini yükseltmiştir. Didim Sanat Platformu olarak yazarlarımızı halkımızla buluşturacağız. Bu sokağı bizlere hazırlayan Belediye Başkanımız Deniz Atabay’a teşekkür ediyorum ve herkesi bu sokağa bekliyorum.” dedi.

“ATABAY’A ŞİİRLE SEVGİSİNİ ANLATTI”


Aydınlı Yazar ve Şair Şükrü Öksüz, Belediye Başkanı Deniz Atabay’a yönelik yazdığı şiiri okudu. Öksüz daha sonra yazdığı şiiri Başkan Atabay’a hediye etti. Ardından konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yazdığı şiir dolayısıyla Şair Öksüz’e teşekkür etti.

“SANATÇILARA DEĞER VERİYORUZ”


Halkın sevgisini kazanmanın önemine değinen Başkan Atabay, “Uzun zamandır yapmak istediğimiz bir alandı burası; önemli olan buranın ruhudur. Sanatçılarımıza değer vermemiz lazım. Yüce Atatürk bu konuya çok önem veriyordu. Bunları da dile getirdi. Bizler de kültür ve eğitim konularında değer veriyoruz. Bu sene inşaatına başladığımız kültür-sanat ve diğer konularda ilçemizi tanıtacak amfi tiyatro çalışmamız devam ediyor. Bu çok önemli ve ülkemizin değerli isimleriyle burada programlar yapacağız. Didim’in turizm ve sanat konusunda 3 adım ileriye gitmesini sağlayacaktır.” diye konuştu.

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"


Başkan Atabay, Didim Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi konusunda yapılan çalışmaları da anlatarak, “Umarım burası cıvıl cıvıl olacak; yazın da, kışın da burası açık olacak. Sizlerin yanında olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken Başkan Atabay, stantları tek tek gezerek yazarlarla sohbet etti.