Nazilli Belediye Meydanı’nda, Eğitim-İş Nazilli Temsilciliği, ‘hiçbir yerimiz yoksa her yerdeyiz’ sloganıyla barınma sorunu çeken öğrencilere destek için akşam nöbeti tuttu. Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Abdullah İçöz öncülüğündeki nöbete, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Memleket Partisi İlçe Başkanı Ali Çetinkaya ve partililer, ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas ile üyeleri katıldı.
Nazilli Belediye Meydanı’nda toplanan grup ellerinde taşıdıkları ‘barınamıyoruz’, ‘tarikata değil, öğrenciye yurt’, ‘yurt sorunu şöyle çözülür, yeni yurtlar yapılır’, ‘bu kiraları kim ödeyecek?’ yazılı dövizlerle öğrencilere destek oldu.

“KANUN TEKLİFİ HAZIRLIYORUM”


Yurt ve barınma sorununu çözmenin devletin görevi olduğunu ifade eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Öğrencilerin barınma sorunu özel ya da tüzel kişilere devredilemez. Bunu çözmekle yükümlü olan devlettir. Çünkü bu kamu yararına olan bir durumdur. Bunun için de bir kanun teklifi hazırlıyorum, meclise sunacağım” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”


Barınma hakları için nöbette olan gençlere destek verdiklerini dile getiren Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Abdullah İçöz, “Eğitim-İş olarak barınma hakları için “Akşam Nöbeti” başlatan öğrencilerle dayanışmak için yanlarında olduk. İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde ev kiralarının artması üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamasına neden olurken, devlet yurtlarında yer bulamayan öğrenciler, "Barınamıyoruz Hareketi" adı altında toplandı. Eğitim-İş olarak “Hiçbir yerimiz yoksa her yerdeyiz” sloganıyla “akşam nöbeti” başlatan gençlere destek olduk. Eğitimin Anayasa'da yazdığı üzere parasız, kamusal verilmesi gereken bir devlet hizmeti olduğunun bir kez daha altını çiziyor, 'barınamıyoruz' diyen öğrencilerin her zaman yanında olacağımızı vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.