Toplantıya Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberye Arıkan’ın yanı sıra, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan yaptı.

“HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”


Arıkan, “Kent Konseyi yönetmeliği uyarınca merkezi yönetim, yerel yönetim, kamu kurum niteliğindeki destek kuruluşlarının ortaklık anlayışlarıyla, hemşehrililik hukuku çerçevesinde buluştuğu, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının ve vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı çözümlerine ilişkin ortak akıl ve uzlaşmanın esas olduğu, demokratik yapılarla yönetişim mekanizmalarını ifade eden kent konseyimizin genel kurulu için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kent Konseyi yönetmeliğinin 8. maddesi uyarınca çeşitli kesimlerden temsilcilerle yine aynı yönetmeliğin 5. maddesi uyarınca Söke Belediye Başkanımız Levent Tuncel’in çağrısı ile ve yine onun başkanlığında bir araya geldik. Kentin yönetiminde ortak akıl ile hareket ederek güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Genel Kurulumuzun şehrimize ve tüm adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇALIŞMALAR ANLATILDI


Divan başkanlığına, Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aynı zamanda Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş seçilirken, katip üyeliklere Neval Genç ve Semiha Yay seçildi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından mevcut başkan Güler Nalbant, iki yıldır yapılan çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi. Mevcut Başkan Güler Nalbant ile Saliha Ondört’ün Söke Kent Konseyi için adaylıklarını açıklamalarının ardından adaylar kendilerini tanıttı.

YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ


“Ankara’da Yüksek Ebe Hemşireyim” diyerek sözlerine başlayan Güler Nalbant, “İlçemizde 20 yıldır görev yaptım ve 11 yıldır emekliyim. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve deneklerde görevlerde bulundum. Kadın Konseyinde görev alarak Kent Konseyi ile çalışmalara başladım. İki yıldır Kadın Meclisi yürütme kurulunda, iki yıl da Kadın Meclisi başkanlığı görevi ve son olarak Kent Konseyi Başkanlığı görevlerini yerine getirdim” diye konuştu. Saliha Ondört ise, şunları kaydetti: “30 yıldır devlet memuru olarak ilçemizde çalışmaktayım. Söke Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Bölümünde görev yapmaktayım. Sosyal çalışmaları çok seviyorum, 3 yıldır Kadın Sığınma Derneğinde sekreterlik görevini yürütmekteyim. Kent Konseyinde, yürütme kurulu üyesiyim ayrıca çevre ve sağlık çalışma grubu başkanıyım. Söke’mizi çok seviyorum, seçildiğim takdirde Söke’miz için, ilçemiz için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.”
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimler neticesinde Saliha Ondört 82 Güler Nalbant 34 oy aldı. Bu sonucun ardından Saliha Ondört, Söke Kent Konseyinin yeni başkanı oldu.