Aydın’ın Efeler ilçesinde ‘Avrupa Spor Haftası’ kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Aydın Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün önünde toplanan sporcular, kortej eşliğinde Adnan Menderes Stadyumu’na yürüdü. Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, daire müdürleri ve antrenörlerin katıldığı yürüyüş sırasında dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI


Stadyumda devam eden programda konuşan Vali Yardımcısı Gödekmerdan, “Bu hafta vesilesi ile sporun geliştirilmesi, altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve ülke çapında sporun yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Aydın Valiliği olarak Aydın ilinde çok sayıda spor tesisi yatırımına başlanmış ve devam etmektedir. Sporcularımıza büyük bir altyapı alanı oluşturacağız. Bu altyapılar ile birlikte Avrupa ve dünya çapında çok daha fazla ülkemizin adını duyuracak ve başarılı sporcular yetiştirme imkanımız olacak. Şimdiye kadar gerek Türkiye’de gerek Avrupa’da ve dünyada başarı göstermiş sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Spor Haftası ile birlikte inşallah sporu daha fazla yaygınlaştırmış oluruz. Avrupa Spor Haftamız hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
Renkli gösterilere sahne olan stadyumdaki program, zeybek gösterisiyle başladı. Büyük bir beğeni toplayan zeybek oyununun ardından jimnastik ve tekvando gösterileri sergilendi. Büyük alkış alan gösterilerin ardından program sona erdi.