Kurtuluş Savaşı'ndaki destansı mücadelesi nedeniyle Türk halkı tarafından adına türküler yapılan Yörük Ali Efe’nin Yenipazar ilçesindeki evini gezen Alıcık daha sonra Yörük Ali Efe’nin mezarını ziyaret etti. Alıcık, Efeler Efesi Yörük Ali Efe’nin mezarının başında dua etti.

YÖRÜK ALİ EFE KENTİMİZİN GURUR KAYNAĞIDIR


Gönlünde vatan sevgisi taşıyan Yörük Ali Efe’nin Aydın’ın yetiştirdiği önemli kahramanlardan biri olduğunu vurgulayan MHP İl Başkanı Alıcık, “Vefatının 70. yılında (1895-23 Eylül 1951) Yörük Ali Efe başta olmak üzere, ülkemizin en zor durumda olduğu bir dönemde aziz vatanımız ve milletimiz için çarpışan tüm efelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 16 Haziran 1919'da Malgaç Baskını ile işgalci Yunan askerlerine ilk darbeyi vurmak suretiyle Aydın yöresinde Yunan kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmuştur. Kurtuluş Savaşı'ndaki destansı mücadelesi için, Milli Mücadele’nin yiğitlerinden Yörük Ali Efe’miz için hemşehrilerim türkü yakmıştır. Yörük Ali Efe Aydın Kentimizin gurur kaynağıdır” dedi.

ALLAH EFELERİMİZDEN RAZI OLSUN


Milli kahramanlarımızdan olan Yörük Ali Efe’nin gelecek nesillere de örnek olmasını dileyen Başkan Alıcık, “Aziz Türk milleti, zora düştüğü her zaman başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yörük Ali Efe ve örnek alacağı yüzlerce kahramanlar misali yeni kahramanlar çıkaracaktır. Buna inancımız tamdır. Yörük Ali Efe'miz, emrindeki savaş deneyimi çok iyi olan grubu ile birlikte TBMM ordusuna katıldı ve Milli Aydın Cephesi Komutanı olarak atandı. Kurtuluş Savaşı sonunda da başarılarından dolayı kırmızı şeritli istiklal madalyası ile ödüllendirildi. Allah rahmet eylesin. Allah Efe'mizden, efelerimizden razı olsun.” diye konuştu.